Bewoners Stadshart winnen strijd om te hoge parkeervergunning

ALMERE
Bewoners met een vaste parkeerplek in de Hospitaal- en Diagonaalgarage in Almere gaan minder betalen. Ook hoeven ze de komende acht jaar geen tariefverhoging voor hun parkeerabonnement te verwachten. Dat is de uitkomst van een mediationtraject tussen de gemeente Almere en de bewoners.

De bewoners stapten begin dit jaar naar de rechter om te voorkomen dat het tarief voor hun abonnement onevenredig hard bleef stijgen. In de afgelopen elf jaar stegen de kosten van hun parkeervergunning van 450 euro naar bijna 1.000 euro per jaar. Terwijl bewoners zonder vaste parkeerplek 180 euro per jaar betaalden.

De rechter stelde een mediationtraject voor. Hierin is nu afgesproken dat bewoners met een plek in de Hospitaalgarage de komende acht jaar 650 euro per jaar betalen en in de Diagonaalgarage 700 euro. Daarna stijgt de prijs alleen door een inflatiecorrectie tot een maximum van 900 euro.reacties (6)

 • arie

   

  Nee, een jaarlijkse correctie van maximaal 5% is logisch vanwege kostenindexering maar ruim 10% per jaar dat is niet te verkopen wanneer de inflatie nog geen 3% is geweest de laatste jaren.

  reageer
 • Ab

   

  Tjing tjing, kassa! Wat een geld wordt er geïncasseerd voor zo'n rottig pkekje. Belachelijk.

  reageer
 • Rick

   

  Maar je gaat toch vrijwillig ergens wonen en weet dat je moet dokken voor je parkeren? De exorbitante stijging van de kosten is natuurlijk niet tof, maar ergens wel te verwachten.

  reageer
 • Hans

   

  Mooi, werkt die afdeling mediation toch een keer. Ik heb er slechte ervaringen mee, ze hebben geen mandaat waardoor het maar al te vaak de rechter een beslissing moet nemen.

  reageer
 • ron

   

  echt totaal onvergelijkbaar. tis meer vergelijkbaar met werken bij een baas die dan ineens zegt ik halveer je salaris. bij je salaris kan e.e.a. wat afwijken van wat je denkt doch slechts beperkt binnen de gebruikelijke bandbreedte; nooit halveren.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rick

   

  Tja, moet je dan ook maar niet in t centrum gaan wonen. Of zeg ik nu weer iets heel doms? Is eigenlijk hetzelfde als vrijwillig een huis naast een spoorbaan uitzoeken en dan klagen over het treingeluid.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert