Aanpak deel van Vogelweg komende zomer

ZEEWOLDE
Een deel van de Vogelweg gaat waarschijnlijk van juli tot en met oktober volgend jaar dicht voor wegwerkzaamheden. Dat hebben inwoners van Zeewolde donderdagavond te horen gekregen tijdens een informatieavond van de provincie. Het gaat om het stuk van de A27 tot de afslag Zeewolde bij de Roerdompweg.

De weg tussen Almere en Lelystad krijgt een nieuwe fundering en wordt 30 centimeter breder. Ook worden drie kruispunten opnieuw ingericht en komt er verlichting boven de kruisingen.

Ook worden er drempels aangelegd en wordt de maximum snelheid op de kruispunten verlaagd van 80 naar 60 kilometer per uur.

reacties (18)

 • Jan B

   

  Nog een geluk dat er op de Vogelweg maar 80 km/uur mag worden gereden en dat er daar maar 2 rijstroken zijn, dan zitten er ook geen mensen voor u met 110 km/uur op de linkerbaan.... Kunt u daar net zo hard rijden als u zelf goed dunkt.

  reageer
 • Dick

   

  Bij dit onderzoek was juist de geldende verkeerssituatie totaal niet van belang. het ging juist om de spanning tussen weginrichting, snelheid en oplettendheid. Verder is uw aanname dat "ik niet even lekker door kan scheuren als mij dat uitkomt" ook niet een juiste. Het enige waar ik last van heb zijn mensen die met 110km/u het vertikken om, bij voldoende ruimte, even naar rechts te gaan om iemand die wel gewoon 130 wil rijden voor te laten. En nee ik wil niet beweren dat je de maximum snelheid "moet" rijden, ik wil alleen zeggen dat met iedereen rekening gehouden moet worden. Echter houden de mensen die niet de maximum snelheid rijden geen enkele rekening met degene diedat wel doen.

  reageer
 • Jan B

   

  Jaja, de Verenigde Staten van de onbegrensde mogelijkheden. Alsof een onderzoek aldaar representatief is voor de verkeerssituatie in Nederland waar mensen zoals u steeds maar weer begrensd worden in hun snelheid. Volgens mij levert de lage snelheidslimiet op de Nederlandse wegen bij u een behoorlijke spanningsboog op omdat niet even lekker door kan scheuren als u dat uit komt.

  reageer
 • De ingenieur

   

  De weg zou gewoon 2x2 gemaakt moeten worden. Daar is de ruimte ook al 40 jaar voor gereserveerd. Of denkt iemand dat het een lang weiland is wat zo langs de weg ligt?

  reageer
 • Dick

   

  In Amerika (ja dat land van 55mph waar onder elk viaduct een lasegamende sherrif staat) heeft onderzoek uitgewezen dat juist het verhogen van de maximum snelheid naar een acceptabel niveau meer positieve invloed heeft op het aantal ongevallen dan het verlagen daarvan. Dat heeft namelijk te maken met een spanningsboog tussen verantwoord rijgedrag, inrichting van de weg en de gereden snelheid. En voor een goed overzichtelijke weg ligt die balans snelheid vaak op een hoger niveau dan de toegestane snelheid. Dat heeft niks met in slaap vallen te maken maar alles met "afleiding". De mate van afleiding is bij lage snelheden veel groter dan bij hogere snelheid. En niet alle Highway's in Amerika zijn strak en recht.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rob

   

  Als je je ogen niet open kunt houden met 80 km/h dan heb je een serieus probleem. Ga eens op tijd naar bed.... bezoek eens een dokter.....Mocht dat allemaal niet helpen dan wordt het hoog tijd dat je je rijbewijs inlevert. Echt waar: als je je ogen niet open kunt houden dan hoor je niet achter een stuur van een auto te zitten. Denk aan je eigen en vooral ook aan andermans veiligheid. Het is dat slaapgebrek niet betrouwbaar te meten is (zoals bijvoorbeeld alcoholgebruik), want anders waren daar vast al regels voor geweest.

  reageer
 • Rob

   

  Wat een verslap excuus... Mag hopen dat je geflitst wordt, kijken of wat je bezwaarschrift gaat worden.

  reageer
 • jazeker

   

  Daar heb je de tegenstanders weer die vinden dat ze overal mogen vliegen omdat dat de veiligheid ten goede zal komen. Gewoon opletten en rijden wat je er mag, dat zorgt voor veiligheid. Je telefoon uitlaten etc. Als je harder wilt rijden, neem de A6, de Gooischeweg etc, waarom binnendoor als je haast (schijnt) te hebben...t is geen snelweg en hopelijk wordt het dat ook nooit.Prima weg zo, houden zo, niks aan doen.

  reageer
 • Rob

   

  Vogelweg verbieden voor sluipverkeer s' morgens en s' middags is de remedie, je wilt niet weten hoeveel idioten er per dag over die Vogelweg racen en niet met 10 km/ uur overschrijding maar veel harder, door de jaren heen hebben zich daar al veel dodelijke ongevallen voorgedaan door van die racende figuren en dat kan door niemand ontkent worden. Ook is de weg er helemaal niet geschikt voor om er zwaar vrachtverkeer over te laten rijden, dat vrachtverkeer heeft vaak helemaal niets te maken met lokaal bestemmingsverkeer. bestuurders van de Gemeente Zeewolde en de Provincie neem uw verantwoordelijkheid eens!!

  reageer
 • Hikke

   

  De omwonenden hebben een brief gehad.

  reageer
 • Jeroen

   

  80 is prima,je moet gewoon 5 min eerder van huis vertrekken. Als je 100 wil rijden neem dan de N305. Deze rijd s'ochtends en s'middags ook goed door. Vanaf Lelystad en Dronten kan je ook de A6 nemen.

  reageer
 • Cees

   

  De weg bevalt me prima zo. Mijn dienst zit er op om 3 uur 's nachts en dan is met 120 km per uur snel naar huis en met deze snelheid en beroerde weg kun je gewoon niet verslappen! Ga je de weg strak maken dan verslapt de aandacht en wordt de snelheid verhoogd. Door deze maatregelen hoeft men niet lang te wachten op verkeersdoden!

  reageer
 • Freek

   

  Was er een informatieavond dan? Waar lees je wanneer die avonden zijn?

  reageer
 • Dick

   

  Denk je dat nou echt? Doe jij je ogen maar dicht en ga netjes 80 rijden. Wedden dat je brokken maakt? Dat doe ik met ogen open @100km/u niet. Weet je waarom? Omdat ik dan kan zien wat er om me heen gebeurt en jij met je ogen dicht niet. Het valt en staat allemaal met uitkijken. Als je dat niet doet maak je brokken. 100% kans op.

  reageer
 • Dick

   

  Ja dat gaat veel oplossen, 60km/u op de kruisingen. Wat een dikke onzin. Niemand gaat daar die 60km/u aanhouden. Maar je hebt op deze weg last van een"uitkijkprobleem". Dat ga je nimmer nooit oplossen met een snelheidsbeperking, je moet dan juist aandacht besteden aan het "uitkijken". Je zou ze, die als een zombie in de auto zitten, de kost moeten geven. Ga je op failliet. En nee het hoeft echt geen 200km/u maar 100km/u zou op deze weg een veel betere limiet zijn. Parallelweg voor het landbouwverkeer ernaast zorgt voor veel meer veiligheid dan die lagere limiet kan bieden. Da's namelijk alleen maar schijnveiligheid.

  reageer
 • Rogier de Groot

   

  Dat werd een keer tijd. Elke keer die kleine reparaties hebben uiteindelijk geen zin meer, want de fundering begint ook op andere plekken te bezwijken. Totale nieuwbouw, waarbij het zandpakket ook uitgevuld gaat worden, is noodzakelijk geworden. Hopelijk zal de weg na deze ingreep niet veel meer verzakken, omdat de weg al stevig verzakt is geweest.

  reageer
 • Mark, Dronten

   

  Die drempels gaan niet helpen. Ze zijn nu nog zo ingericht dat je auto het mooist er over gaat met ongeveer 100 km/uur. Om het verkeer echt af te remmen zijn geen drempels nodig maar rotondes, vooral op dat deel naar Zeewolde.

  reageer
 • Jeroen

   

  Ik vind het nog in prima staat! Als men zich aan de maximale snelheid houd is het veilig.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert