Oplossing voor camping Waterhout lijkt in zicht

ALMERE
Na jarenlange onderhandelingen lijkt er eindelijk een compromis in zicht tussen camping Waterhout en de gemeente Almere. Het gesprek dat de beheerders en de wethouder woensdag hadden heeft de twee tot elkaar gebracht.

De camping moet plaats maken voor de Floriade die in 2022 wordt gehouden. Eigenaar Tineke Fokkens stelt daar voorwaarden aan die tot nu toe niet door de gemeente werden overgenomen. Wethouder Tjeerd Herrema zette vorige week de zaak op scherp door te zeggen dat hij tot onteigening van het terrein overgaat, als er niet snel een oplossing komt.

Inmiddels heeft een persoonlijk gesprek tussen Herrema en Fokkens de lucht geklaard en hebben beiden er vertrouwen in dat op zeer korte termijn de knoop over de toekomst van de camping kan worden doorgehakt. De deadline hiervoor is 31 oktober. Als het toch niet lukt, dan zal de wethouder alsnog tot onteigening over moeten gaan.

reacties (3)

 • Moïse

   

  Onteigenen????...pfff echt? Als niet goedschiks kan dan maar kwaadschiks wat een houding meneer de ambtenaar. Als moet maar wijken voor Floriade ...komt tot een oplossing je verwacht wel dat de eigenaar alles opgeeft maar ze krijgen er nniks voor terug ....draai het een om dat ze zo over jou huis en haard gaan beslissen !!!!!!

  reageer
 • Cor

   

  Ze krijgt er niks voor terug is volstrekte onzin. En het plan floriade is democratisch door de raad op 2 juli aangenomen. De ambtenaar voert een demonstratisch genomen besluit uit. Andere ondernemers zijn wel al akkoord.

 • Kees

   

  Onder druk wordt alles vloeibaar dankzij de motie van de VVD die een harde deadline stelde. Voor 31 oktober een akkoord anders onteigening.

  reageer
 • Wim

   

  Zo, heb jij dat bericht even goed samengevat in 23 woorden.

 • Hannes

   

  Maar zeker niet voor de Floriade.!!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert