Maatregelen bij scholen vallen niet goed

DRONTEN
De maatregelen die het college van burgemeester en wethouders van Dronten wil treffen bij de basisscholen in Dronten Zuid, vallen bij veel betrokkenen niet goed.

Buurtbewoners en scholen klagen over hangjongeren, vandalisme, geluidsoverlast en verkeerd geparkeerde auto's. Het college wil daarom twee schoolpleinen afsluiten met hekken en extra parkeerplaatsen aanleggen.

Donderdagavond plaatsten bewoners en scholen bedenkingen bij deze maatregelen. De wethouder gaat opnieuw met hen in overleg. Volgende maand beslist de gemeenteraad van Dronten over de oplossingen.

reacties (8)

 • Richard

   

  Als bewoner van De Barrage (gelegen tussen twee van de scholen) heb ik nooit iets van 'het overleg' meegekregen terwijl wij ook midden in de drukte zitten. Ten tweede los je hiermee het probleem niet op. Ouders willen zo dicht mogelijk bij de school parkeren. Parkeerplaatsen op vijf minuten lopen blijven gewoon leeg, ook de parkeerplaatsen achter onze flat blijven leeg terwijl het voor onze flat altijd dringen is. Ook gaan ouders midden op de weg parkeren. Ik ben al een aantal keer te laat op mijn werk/studie gekomen omdat ik was klem gezet en niet weg kwam. Deze drukte komt met pieken tijdens het begin en eind van de schooldag en met de pauze. De rest van de tijd staan de parkeerplaatsen gewoon leeg. Extra asfalt maakt de omgeving voor de bewoners er niet mooier op en ouders zullen zo dicht mogelijk bij de school blijven parkeren. Het eerste wat dus aangepakt zal moeten worden is foutparkeren. Boetes uitdelen werkt altijd. Ook zitten we hier met drie basisscholen. Waarom moeten zij persé op de zelfde tijd beginnen en pauze hebben? Spreid de drukte door andere tijden per school de hanteren en je hebt die pieken niet meer. Dit kost helemaal niks. Ten slotte zouden ouders die in de buurt wonen ontmoedigd kunnen worden om met de auto te komen. Dit kan op vrijwillige basis of desnoods met parkeerpassen. Al deze maatregelen hoeven bijna niks te kosten en pakt het probleem bij de wortel aan. Veel beter dan bomen omzagen voor meer lege parkeerplekken.

  reageer
 • bewoner

   

  Ik ben ook een bewoner in de buurt en heb ook niks vernomen van een overleg met de bewoners. Heb uit de krant moeten vernemen dat er problemen zijn. Nu we in gesprek mogen met de gemeente blijkt maar weer dat ze eerst proberen om het stilzwijgend door te voeren en als het op te veel verzet stuit maar in overleg te gaan met de bewoners. Extra parkeerplaatsen verhelpt het probleem niet je verlegd het alleen maar in de omgeving zijn voldoende plekken, maar dan moeten de mensen lopen. Als er meer gehandhaafd word dan zal het probleem zelf oplossen, ook een oplossing is de school Christiaan Huijgen te verplaatsen.

  reageer
 • Mark, Dronten

   

  Het zelfde verhaal speelde 8 jaar geleden ook bij de scholen in West. De gemeente heeft tot nu toe niets geleerd van de problemen.

  reageer
 • Cavia

   

  Ouders zijn gewoon te lui om hun kroost lopend of met de fiets naar school te brengen. De prinsjes en prinsessengeneratie zijn al geen haar beter. Deze ultra verwend generatie heeft dan commentaar op de patat generatie die s avonds rond hangt rond de school. Wat mij betreft is het allemaal makkelijk op te lossen. Opvoeding! En nee ik ben geen babyboomer of bejaarde maar een jonge vader die de opvoeding heel anders gaat doen van mijn kroost.

  reageer
 • Ilse

   

  Beste jonge vader. Ik spreek je graag over een jaar of 16 nog eens. Ben benieuwd of je het dan werkelijk zo anders hebt gedaan dan alle andere. Ben bang van niet.

 • M.

   

  Ik ken de parkeerproblemen daar en er moeten echt meer plaatsen komen. Er zijn nl veel kinderen van buiten Dronten (zo ook die van mij) die naar het Christiaan Huygens gaan. Ik zou mijn kinderen ook liever op de fiets brengen maar ben voor 8 jaar gebonden aan halen en brengen met de auto omdat het met de fiets en lopend niet lukt vanwege de afstand. Dit geldt ook voor meerdere ouders. Dit is dus geen keuze. Verder weet ik van Drontense ouders die met de auto komen dat ze na het brengen meteen door moeten naar het werk of halen vanuit het werk vaak buiten Dronten zelf. Dus uw betoog zal heus wel opgaan voor enkele parkeerders daar maar zeker niet voor iedereen!

 • Astrid

   

  Het is overal het zelfde ...in West is het nog veel erger en de gemeente is heel goed in struisvogel politiek !

  reageer
 • drontense

   

  Beste Astrid. In West is ook het punt dat de kinderen met de auto worden gebracht. Laat eerst de ouders hun goede voorbeeld geven. Vanaf de knip naar west loopt een mooie fietspad. Dat mogen ze in heel dronten aanleggen. ook bij de sportvelden

 • laat alle reacties zien
 • Abc

   

  Allemaal weer halve maatregelen.. Scholen liggen zo centraal in de wijken, maak het gebied rondom de scholen autovrij. Zo moe wordt je als ouder niet van een paar minuutjes lopen of fietsen. Beetje beweging is voor de kinderen ook goed. Voor de overlast een samenscholingsverbod opleggen voor dit gebied. Bij overtreding gewoon een boete, dan is het direct klaar met de overlast. Een "Foei" is tegenwoordig niet meer genoeg, dus gewoon pakken waar de mensen het voelen. Daarnaast zijn een paar camera's voldoende.

  reageer
 • Bewoner

   

  Ik woon in deze buurt maar heb niks vernomen dat er een overleg paats vond met bewoners, scholen en de gemeente! Hoe kan je dan alle meningen weten. Ik ben het namelijk eens dat er meet parkeerplaatsen moeten komen!

  reageer
 • dronten Zuid

   

  Ik woon aan de kruizemunt en ervaar veel overlast van slecht geparkeerde auto voor een fietspad wat over gaat naar een parkeerplaats bij een sporthal in Zuid. Auto's worden voor het fietspad geparkeerd terwijl je als ouder eerst maar eens het goede voorbeeld moet geven. Na de parkeerplaats begint een nieuw fietspad waar de vraag is wanneer het fout gaat tussen fietsers en automobilisten. Automobilisten zijn met hele andere dingen bezig dan met het verkeer.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert