100 fietsers zonder licht van de weg gehaald

LELYSTAD
Zo'n 100 fietsers van wie de fietsverlichting niet werkte, zijn donderdagavond in Lelystad van de weg gehaald. De politie hield bij het station een onaangekondigde controle.

Fietsers zonder verlichting kregen van de gemeente Lelystad een fietsverlichtingset. Ze konden kiezen tussen een boete van 55 euro of de mogelijkheid om ter plaatse werkende verlichting te laten monteren.

Ook hebben vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland fietsen gecontroleerd op technische gebreken.reacties (23)

 • oud visser

   

  wil bij controle ook een nieuwe lamp gemonteerd hebben in mijn auto zonder bekeuring maar helaas dat lukt niet

  reageer
 • Hendrik...

   

  Ik vind dat ook eens tijd wordt om de verlichting van auto's te gaan controleren. Op mijn fietstochten door het Lelystadse, mét licht, zie ik vaak genoeg auto's met defecte verlichting, veel te veel verlichting en dus verblindend. Auto's met smerige koplampunits, waardoor het licht alle kanten op gaat, behalve de goede. En als er dan voor zo'n auto een fietser met licht rijdt, zie je de fietser evengoed niet, omdat de auto verblindende verlichting heeft. Verlichting moet worden teruggebracht naar een sterkte, die alleen genoeg is om gezien te worden. Zie je dan zelf niet genoeg, dan ga je maar langzamer rijden.

  reageer
 • Precies.. Want vanuit de auto zie je fietsers zonder verlichting niet!

  reageer
 • Tom

   

  De foto met U erop geplaatst zonder uw instemming? Dat kan echt niet; dien een klacht in en eis een schadevergoeding. Kans is groot dat dat slaagt!

  reageer
 • Bonjoura

   

  Ik ben het er helemaal mee eens dat fietsers licht op hun fiets moeten hebben, maar nu (ik ben namelijk de vrouw op de foto) mocht ik verlichting komen halen, die dan vast zouden komen te zitten op mijn fiets zelf. Ik had er namelijk een die ik vastmaakte op mijn jas.( Omdat het er inderdaad vanaf gesloopt is op het station) Het lijkt nu net of ik van de weg geplukt ben zonder licht! Ik hoefde helemaal niet te kiezen of een boete van 55 euro of verlichting!! ze zouden sowieso geen boetes uitschrijven! Wie heeft dit verhaal bedacht... en dan nog een foto met mij erop erbij plakken!!! Bedankt Omroep Flevoland!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Zegt u dat ook als u een fietser niet zag om dat die geen verlichting had...

  reageer
 • frits

   

  Waar baseer je die kosten op? Verlochting is niet zo duur, en er werd met vrijwilligers gewerkt. De politie krijgt ook als ze geen actie doen wel betaald. Je kunt wel zeggen dat de overheid boetegele misgelopen is, maar het uitschrijven van boetes kost zo veel tijd, dat dan geen 100 fietsers aangehouden zouden zijn, maar hooguit een handjevol. Het is een slimme actie, zeker als je ziet hieveel aandacht het nu weer oplevert voor de noodzaak tot het hebben van goede fietsverlichting.

  reageer
 • Karel

   

  Inderdaad, je zorgt ervoor dat je verlichting in orde is. Zet je fiets bij het station of school en.. ja hoor vernield. En wat moet je dan??? Je wilt toch naar huis. Als iedereen is van jouw (je kinderen) hun spullen af zou blijven, maar ja.. dat is en utopie, en vervolgens volgt binnenkort de boete.

  reageer
 • steef

   

  werd eens tijd levens gevaarlijk.

  reageer
 • Hanssan

   

  Mee eens, ga boeven vangen.

  reageer
 • Sofie

   

  Het zou ook is leuk zijn als gasten met hun handen is van iemand zijn verlichting afbleef. Bij is het al de Zoveelste keer dat mijn baterijen er uit worden gehaald ook zo aardig.

  reageer
 • Henkjan

   

  Het is ook nooit goed hahaha, laat het een goed voorbeeld zijn en een waarschuwing voor de rest van Lelystad. Ik heb namelijk zo een gevoel dat het zo maar eens kan zijn dat er binnenkort wel bekeuringen gaat regenen. En dan hoor je mensen ook weer klagen. Prachtig dat lelystad ;)

  reageer
 • Dirk

   

  Ik weet het niet hoor maar volgens mij is het al jaren verplicht om met licht op de fiets te rijden als donker is. Maar omdat het bij de overheid geen prioriteit heeft is de verlichting maar vaak achterwege gelaten. Maar nu de vraag WIE GAAT DIE GRATIS verlichting betalen. Want als mijn verlichting stuk is en ik deze wil vervangen, bij wie kan ik dan de rekening indienen. Dus gewoon belachelijk, gewoon een boete geven en laten controlere

  reageer
 • Ron

   

  Belachelijk! ik kom tegenwoordig meer fietsers zonder dan met verlichting tegen! als je er een over het hoofd ziet kan je als automobilist dus gewoon dokken (althans je verzekering) laten ze de boete gewoon eens flink omhoog gooien! bijvoorbeeld net als dat je met je auto door rood rijd € 230,- de gevaarzetting is gewoon hoog, als iemand in de auto je niet ziet is de kans zeer hoog dat je op je fiets deze aanrijding niet overleeft.

  reageer
 • HM

   

  Goed dat er op gecontroleerd wordt. Gisterochtend nog toen ik in het donker de wijk uitreed, kom ik een moeder op de fiets tegen zonder enig licht. Een klein kind achterop en een kleintje op kinderfiets er naast. Beiden zonder licht. Wat geef je als ouder dan voor voorbeeld??? Je zult maar een automobilist tegenkomen die nog slaperig bezig is zijn radio of TomTom in te stellen....

  reageer
 • dehoutzagerij

   

  Goede actie , je ziet (dus niet)ze zoveel langskomen zonder verlichting en dan nog is helemaal in het zwart gekleed, dus nogmaals goede actie en zaterdagavond weer doen !!!

  reageer
 • Verlichtingssetje bij de action 2 euro. Batterij af en toe vervangen en klaar.

  reageer
 • Peter

   

  Belachelijke actie. Gewoon een overtreding begaan en vervolgens beloond worden? Omgekeerde wereld. Staan hier gewoon volwassenen. Die hebben toch wel bepaald iq dat verlichting verplicht is.

  reageer
 • Bewoner

   

  HAha, ik ga voortaan ook zonder licht fietsen. Makkelijk verdienen zo. Laten de politieke partijen even vragen hierover gaan stellen. Kosten zijn dus 1500 Euro geweest, terwijl het geld had op kunnen leveren.

  reageer
 • Pzaal

   

  Ze hadden de keuze op moeten leggen of voor 15 euro dat setje erop laten zetten of die boete van 55 euro + 7 euro administratie kosten.

  reageer
 • eric

   

  Laat de politie mijn autobanden ff controleren kan wel 4 gratis autobanden gebruiken liefst michelin

  reageer
 • Pzaal

   

  Volgens mij kiest er niemand vrijwillig voor een boete van 55 euro+7 euro administratie kosten van totaal 62 euro.

  reageer
 • lelystedeling

   

  Een verkeersovertreding begaan, rijden zonder goede verlichting en dan ook nog eens door de gemeente onder aanvoering van een wethouder beloont worden met een gratis verlichtingsset. Is dit in overeenstemming met het kader van de gemeentelijke bezuinigingen ?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert