Weerwind heet 10.000ste inwoner van Poort welkom

ALMERE
Burgemeester Franc Weerwind heeft namens de gemeente Almere de 10.000ste inwoner van het stadsdeel Poort welkom geheten. Vrijdagmorgen was Weerwind op bezoek bij Aziz Idoe in het Homeruskwartier.

Idoe is geboren in Suriname en kwam op zijn 15e naar Nederland. Hij woont nu al weer jaren in Almere met zijn vrouw en twee dochters. Eerder woonde hij in de Literatuurwijk, Seizoenenbuurt en in de Muziekwijk. Idoe koos er voor naar Poort te verhuizen omdat hij daar een groter huis kon krijgen. Verder vindt hij Poort gewoon mooi. Van de gemeente kreeg de Almeerder een bord met daarop de tekst 10.000ste inwoner en een mand met producten van winkeltjes in de buurt.

Op 23 april 2008 kwamen de eerste bewoners naar Poort, het vierde stadsdeel van Almere. In Poort komen op termijn zo'n 30.000 mensen wonen.

reacties (5)

 • Jkeees

   

  Almere het afvoerputje van Nederland

  reageer
 • Serge

   

  Dit is wel intellectueel gezien de max voor dhr weerwind !

  reageer
 • Hanssan

   

  Arme Weerwind, op zoek naar 102 inwoners.

  reageer
 • Jos

   

  Almere gefeliciteerd met dit stadsdeel. Mooi dat er nu beweging in komt en knap dat dit stadsdeel zich zo weet te onderscheiden van de andere stadsdelen die ook elk hun eigen karakter hebben.

  reageer
 • Almeerder

   

  Volgens de bevolkingscijfers op de website van de gemeente Almere had stadsdeel Poort op 1 oktober al 10.102 inwoners. Dus achterhaald nieuws zou ik zeggen...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert