Syriëganger aan Nederland uitgeleverd

ALMERE
De Almeerder die vorige week in Bulgarije werd aangehouden en vermoedelijk op weg was naar Syrië, wordt aan Nederland uitgeleverd. Dat heeft een Bulgaarse rechter besloten. De jongeman wordt samen met twee medereizigers vrijdag nog naar de hoofdstad Sofia gebracht waar de Nederlandse politie hem kan meenemen. De drie werden begin vorige week aangehouden omdat ze zich in Syrië bij IS zouden willen aansluiten.

Zodra de Almeerder terug is in Nederland wordt hij gehoord. Daarna beslist de officier van justitie wat er met hem gebeurt. Het kan zijn dat hij strafrechtelijk wordt vervolgd, maar het kan volgens justitie ook zijn dat hij onder toezicht komt van bijvoorbeeld de reclassering.

Deze week werd bekend dat de Almeerder op het Baken Park Lyceum heeft gezeten. Hij zou dit jaar een hbo-opleiding starten. Omdat er signalen waren dat hij radicaliseerde, werd hij in Almere al door de autoriteiten in de gaten houden. Toen hij twee weken geleden verdween, werd een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd.

 

reacties (2)

 • Jeroen

   

  Waarom moet ie terug? Als ze daar heen willen lekker laten gaan toch?

  reageer
 • Rob

   

  Wat moeten wij met die sukkel, drop die vent gewoon in Syrie

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert