Wethouder Frits Huis en coalitiepartij PvdA op ramkoers

ALMERE • Vr 16 oktober 2015 | 13:09 • Vrijdag 16 oktober 2015 | 13:09
De Almeerse wethouder van Beheer en Onderhoud, Frits Huis en coalitiegenoot PvdA liggen op ramkoers. Donderdagavond werd het beheerplan van Leefbaar Almere wethouder Huis besproken tijdens de politieke markt. Bij die bespreking maakte de PvdA korte metten met het voorstel van Huis. En dat is tegen het zere been van de wethouder. Hij vindt dat de PvdA een coalitieafspraak breekt als de partij niet achter het beheerplan staat.

In Almere moet de komende jaren bezuinigd worden op het onderhoud van de stad. Het gaat om 6,2 miljoen euro per jaar. Wethouder Huis heeft 1,5 jaar gewerkt aan een oplossing, maar tijdens de bespreking daarvan bleek coalitiegenoot PvdA heel andere prioriteiten te hebben op het gebied van onderhoud dan Huis. Raadslid Hassan Buyatui kondigde zelfs 'politieke acties' aan, mocht het plan niet gewijzigd worden.

Huis noemt de houding van de PvdA niet acceptabel. Hij verwacht van een coalitiepartij meer medewerking. Ondersteunt de PvdA het plan uiteindelijk niet, dan ontstaat er 'een groot probleem' aldus Huis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel