Celstraffen geëist voor afpersing homo's 

LELYSTAD
Tegen drie jongens die in Lelystad een aantal homo's afgeperst zouden hebben is vrijdag vier maanden cel geëist. Daarnaast wil het OM dat er 200 uur werkstraf wordt opgelegd. De drie verdachten zouden in wisselende samenstelling via een homo-datingsite contact hebben gezocht met hun slachtoffers. Daarbij deden ze zich voor als iemand van 16.

Toen het tot een ontmoeting kwam bedreigden de jongens hun slachtoffers. Ze eisten geld om de ontmoeting geheim te houden. Op die manier zouden in elk geval drie mannen slachtoffer zijn geworden. De verdachten waren tussen de 17 en 20 jaar oud toen ze de strafbare feiten gepleegd zouden hebben. Volgens het OM is het de jongens volledig om het geld te doen geweest. Door zich te richten op mannen die contact zochten met minderjarigen dachten de jongens weinig risico te lopen. Eén van de gedupeerden stapte toch naar de politie. 

Tijdens de rechtszaak vrijdag waren de verdachten niet erg spraakzaam. Ze gaven vaak aan zich bepaalde dingen niet herinneren of hielden het bij hun zwijgrecht. Dit tot zichtbare irritatie van de rechters. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

reacties (6)

 • Gerrit

   

  En niemand die het raar vind dat volwassen mannen contact zoeken met jongens van zestien jaar?

  reageer
 • Flevoburger

   

  Dit zijn zaken die niet "zomaar even bij op je opkomen" . Dit zijn zaken waar heel welbewust over is nagedacht, uitvoerig gepland en dat in groepsverband. Als je daar op deze leeftijd al geen probleem mee hebt dan ben je naar mijn mening ziek en moet de maatschappij tegen dit soort mensen goed beschermd worden. 4 maanden cel en een taakstrafje staat naar mijn mening in geen verhouding tot deze georganiseerde misdaad en intens laf / min gedrag.

  reageer
 • Johan

   

  Raar dat zoiets wel bestraft kan worden...

  reageer
 • ronald

   

  Ja eerst wel stoer doen ,en kijk nu ... Pfff

  reageer
 • Jos '56

   

  Wat een kneusjes :-(

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Antje

   

  zwaarder straffen, zij doen hun monden niet open als er iets aan ze gevraagd wordt. zij weten duvels goed wat zij gedaan hebben.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert