Celstraffen geëist voor afpersing homo's 

LELYSTAD • Vr 16 oktober 2015 | 13:14 • Vrijdag 16 oktober 2015 | 13:14
Tegen drie jongens die in Lelystad een aantal homo's afgeperst zouden hebben is vrijdag vier maanden cel geëist. Daarnaast wil het OM dat er 200 uur werkstraf wordt opgelegd. De drie verdachten zouden in wisselende samenstelling via een homo-datingsite contact hebben gezocht met hun slachtoffers. Daarbij deden ze zich voor als iemand van 16.

Toen het tot een ontmoeting kwam bedreigden de jongens hun slachtoffers. Ze eisten geld om de ontmoeting geheim te houden. Op die manier zouden in elk geval drie mannen slachtoffer zijn geworden. De verdachten waren tussen de 17 en 20 jaar oud toen ze de strafbare feiten gepleegd zouden hebben. Volgens het OM is het de jongens volledig om het geld te doen geweest. Door zich te richten op mannen die contact zochten met minderjarigen dachten de jongens weinig risico te lopen. Eén van de gedupeerden stapte toch naar de politie. 

Tijdens de rechtszaak vrijdag waren de verdachten niet erg spraakzaam. Ze gaven vaak aan zich bepaalde dingen niet herinneren of hielden het bij hun zwijgrecht. Dit tot zichtbare irritatie van de rechters. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel