Bonte Hond laat dagelijkse verleidingen zien

ALMERE
Theatergroep Bonte Hond uit Almere speelde vrijdag de première van de voorstelling 'Eigen Schuld'. De voorstelling gaat over jongeren in de schuldhulpverlening.

Het verhaal is gebaseerd op jongeren die zelf ook in financiële problemen zijn gekomen. De acteurs willen de bezoekers laten zien welke verleidingen in het dagelijks leven op hen afkomen.

De medewerkers van het theatergezelschap leefden zelf ook een week lang van het schuldsaneringsbudget. Zij hadden veertig euro te besteden voor hun levensonderhoud.

reacties (1)

  • Karin Kühlkamp

     

    Ik had het voorrecht deze voorstelling te mogen meemaken. Zo voelt het echt. De voorstelling raakte mij enorm. Zo treffend zijn de situaties, ervaringen, het systeem, de eenzaamheid, het volledig tot stilstand komen van je leven neergezet. Met overigens zeer beperkte middelen, dat weer past bij het met heel weinig moeten rondkomen. Ik had enorm het gevoel een begeleidende hand toe te willen steken, terwijl het hier om acteurs ging. Zo goed is de kern van de wereld van schuldhulpverlening hier geraakt. Een ondoorzichtige, ingewikkelde wereld waar je in vast kunt komen te zitten. Op dit moment een zeer actueel onderwerp, als zelfs de ombudsman hier onderzoek naar gaat doen. Een aanrader deze voorstelling voor gemeentelijke schuldhulpafdelingen, stadsbanken, ouders en kinderen, vrijwilligers , studenten en professionals op dit werkgebied en iedereen die wil ervaren hoe het is om hier mee te maken te hebben. Dus grijp je kans en ga deze voorstelling zien. Vooralsnog in Almere. Als het aan mij zou liggen, ook op andere plekken in het land. En als je deze kans laat liggen, dan is dat echt jouw EIGEN SCHULD.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert