Provincies willen nieuwe technologieën stimuleren

FLEVOLAND
Flevoland wil samen met Noord-Holland en Utrecht de industrie in de regio stimuleren om de nieuwste technologieën te gebruiken. De drie provincies willen dat binnen vier jaar tachtig procent van de bedrijven in hun regio gebruik maakt van technologische toepassingen als robotica en 3D-printing.

Door als Noordvleugel-provincies samen te werken, verwachten ze dat de regionale industrie internationaal concurrerend kan worden. Om dit doel te bereiken hebben de provincies een actieplan gemaakt, de zogenoemde actieagenda Smart Industry Noordvleugel.

Volgens de Flevolandse gedeputeerde Jan Nico Appelman kan het toepassen van nieuwe technologieën ook de werkgelegenheid stimuleren.

reacties (9)

 • Hannes

   

  Het laatste bedoel je natuurlijk ook de Floriade. Deze zal uit alle projecten moeten worden geschrapt. Verder zal de nieuwe economie en technologie nog heel wat teweeg brengen. Laat Rob de tuinman er maar alleen een mooie bloemen Eliand van maken met een wandel promenade.

  reageer
 • Pietje

   

  Lijkt me handiger als een bedriijf eerst kijkt waar het behoefte aan heeft en dan naar oplossingen gaat kijken - waarbij robotica en 3D-printen een oplossing KAN zijn. Dit beleid lijkt er meer op gericht bedrijven te laten kijken waar ze robotica en 3D printen in hun bedrijf in kunnen passen. Provincies zijn bang om de boot te missen en zien in dit soort technologieën een wondermiddel? Alsof bedrijven niet al zelf dagelijks bezig zijn met zo efficiënt mogelijk te ondernemen. Ik voorzie weer een boel subsidies en nodeloze projecten.

  reageer
 • Hannes

   

  Heel goed, er liggen hele mooie producten op de planken. Kijkende naar toekomstmakers. Samenwerken doen.!!!!

  reageer
 • George

   

  Het werk blijft, maar dan op een ander niveau

  reageer
 • DeLuis

   

  Lang leve de vooruitgang, het is niet tegen te houden. Vroeger werden de aardappels met de hand gerooid, nu gelukkig machinaal. Zou jij terug willen naar met je knieën op het land, je rug gekromd, je vingers beschermd met metalen hoedjes ter bescherming de aardappels te rooien. Maar ja je hebt wel werk.........

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • DeLuis

   

  Utrecht als Noordvleugel- provincie, zeker wat mis met met richtingsgevoel. Noorden van het westen?

  reageer
 • Poe

   

  Robotica neemt alleen maar werkgelegenheid weg...

  reageer
 • .\/\/.

   

  Boerenland.

  reageer
 • Jan

   

  En de Noordoostpoler? Wingewest van Groot-Almere?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert