Opnieuw staking ambulancepersoneel

FLEVOLAND
Het ambulancepersoneel in Flevoland gaat woensdag en vrijdag opnieuw staken. De ambulances rijden alleen voor spoedgevallen. Alle andere ritten gaan tussen twaalf en vier uur 's middags niet door.

Het ambulancepersoneel wil een betere cao. Als er deze week geen afspraken worden gemaakt over koopkrachtverbetering en betere arbeidsomstandigheden worden de acties volgende week uitgebreid. Dan rijden de ambulances drie dagen niet.

Vorige week gaf het stakende ambulancepersoneel korte cursussen reanimatie aan voorbijgangers op de Grote Markt in Almere. Ook nu komen er mogelijk ludieke acties tijdens de staking.

reacties (2)

 • Saiful

   

  Voorlichting lijkt een goede winst optie. Het is echter een optie van de lange adem want de rediraadars hebben meestal geen interessen in voorlichting en laten zich daarom niet bereiken. Dan hebben wij ook nog onze multiculturele samenleving waarin emoties en het chaosscheppen in lange na niet meer lijken op die van de nuchtere Hollander, de lontjes zijn een stukje korter geworden tegenwoordig wanneer de voorlichting daarop in kan spelen zal er mogelijk winst behaald kunnen worden.

  reageer
 • Cavia

   

  Word een beetje moe van al dat gestaak. Hupsakee aan het werk. En dan in gesprek gaan. Als je met staken niet de werkgever raakt maar de burger die er niks kan doen, dan is dit een niet rechtvaardige actie en kan dus niet op mijn sympathie rekenen. Punt. Aan het werk!

  reageer
 • Mark

   

  Helaas moeten de dames en heren van de ambulancedienst wel staken. Ze hebben het 5 maanden met andere acties gedaan, helaas dwingt hun werkgever ze hiertoe. Mijn begrip hebben ze, we horen in het ziekenhuis nul klachten! P.S. uw schermnaam is Cavia...

 • Snorretje

   

  En hoe wil je dan druk zetten als de werkgever niets wil geven? Dan houdt het praten ook een keer op...

 • KC

   

  De werkgever overlegt gewoon niet constructief over een goede CAO. Spoed klussen blijven gewoon gewaarborgd, dus heeft u er geen last van. Elke werknemer heeft recht op een CAO, dus is een staking is gewoon terecht.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert