Gebiedsverbod voor moordenaar Dirk Post

URK • Ma 19 oktober 2015 | 13:32 • Maandag 19 oktober 2015 | 13:32
De moordenaar van Dirk Post mag zich niet op Urk vertonen als hij op vrije voeten komt. Burgemeester Pieter van Maaren heeft besloten om hem een tijdelijk gebiedsverbod op te leggen. Hij hoopt daarmee de rust op Urk te waarborgen, zo schrijft Van Maaren is een schriftelijke verklaring. De rechtbank besloot onlangs de jeugd-tbs van de moordenaar van Dirk Post niet te verlengen. Die loopt af op 30 oktober 2015.

Burgemeester Pieter van Maaren schrijft in een schriftelijke verklaring dat het niet mogelijk is om de moordenaar van Dirk Post een permanent gebiedsverbod op te leggen. Hij wil wel dat de 20-jarige jongen een goede resocialisatie ver buiten Urk krijgt. Daarom heeft de gemeente Urk bemiddeld in langdurige woonruimte en werk ergens anders in Nederland.

De moord vond eind 2009 plaats in het Urkerbos. De dader werd veroordeeld tot een jaar jeugddetentie en jeugd-tbs. Die straf is meerdere malen verlengd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel