Nog geen akkoord over toekomst Waterhout

ALMERE
Er is nog geen akkoord tussen de gemeente Almere en Camping Waterhout. Campingeigenaresse Tineke Fokkens en de nieuwe wethouder Tjeerd Herrema hebben maandagmiddag opnieuw onderhandeld over de toekomst van de camping.

Onlangs dreigde de wethouder een onteigeningsprocedure te starten als er geen snelle oplossing komt. De inzet van de onderhandelingen is dat de camping tijdens de Floriade in afgeslankte vorm op de huidige plek blijft. Ook wordt besproken of de camping na de wereldtuinbouwtentoonstelling weer even groot mag worden als nu.

Volgende week gaan de onderhandelingen tussen de gemeente en de beheerders van de camping verder.reacties (6)

 • -Z-

   

  Het kan ook niet: voor de Floriade zijn maar tegen verplaatsing van je camping. Je bent of voor de Floriade en vertrekt, of tegen en je blijft. De camping en de Floriade botsen, zowel de plannen als de betrokkenen. Omdat belangen en visies niet dezelfde zijn, en er van beide kanten uit geen zuiverheid is daarin. De Weerwater-eilandjes hebben een eigen potentie voor de stad, een groen recreatief hart. Niks Floriade, dat door geld-denkende-mensen doorgedrukte concept had door een wijze gemeenteraad allang overboord gegooid moeten zijn. Echter, deze zelfde gemeenteraad kan nu niet anders dan zeggen dat onteigening per 1 november start. De camping nu laten blijven betekent de Floriade afblazen. En dat zou een goed plan zijn, voor het groen blauwe recreatieve hart van Almere. Maar helaas, John Miranda Jan Marco en de hun volgende mede-fractie-handopstekers blijven met hun almachtige kennis en visie achter Tjeerd/het stadbestuur aanhobbelen. Tineke, ik droom en hoop deze laatste dagen met je mee ...

  reageer
 • Ik

   

  Met alle respect... Wie wil nou wonen in die nieuwe woonwijk? Iedereen die wel eens op de camping heeft gelogeerd weet dat je altijd het verkeer op de A6 hoort. Dat wordt nog erger als de A6 verbreed is.

  reageer
 • ron

   

  de A6 ligt straks tussen grondwallen dus minder geluid dan nu waar hij zelfs ruim boven maaiveld uitsteekt @ .z : de camping was op het floriadeplan ingetekend dus hoezo weg en niet samen kunnen gaan ? er zijn echter wel andere reden die mij oordelen dat die Floriade op die plek niet slim is.

 • Robert

   

  Op weg naar een nieuw financieel debacle voor de gemeente Almere. Niemand wil de Floriade. Alleen de politieke bobo's.

  reageer
 • Hannes

   

  Rond de jachthaven blijft het angstvalllg stil, die kunnen zeker nog veel elende verwachten. Weg met je zo fijne ligplaats. Zeker als er nog een wijk van 600 woningen gaat komen. Wie heeft deze locatie ooit bedacht.

  reageer
 • Dennis

   

  Er moet nog zelf onderhandeld worden of de camping na de Floriade net zo groot mag worden als de camping nu is..... Zo ga je dus met ondernemers om die jaren lang ondernemen in Almere...ongelofelijk Als die Floriade toch geld kost, dan kan je volgens mij gewoon een regeling als volgt doen. 1 incrimping tijdens Floriade met compensatie voor gederfde inkomsten over de cijfers van afgelopen drie jaar. 2 plus een extra compensatie voor de aangedane schade een leed reeds gemaakt bij de ondernemer. 3 Na de Floriade keerd de camping terug in de volledige omvang die het nu ook heeft. 4 de gemeente is verantwoordelijk voor eventuele herinrichting van de camping naar de oorspronkelijke staat en draaid ook op voor deze kosten. Dit is volgens mij minimaal normaal...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jerry

   

  Ze bekijken 't maar met de Floriade, zit niemand op te wachtten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert