Buitenbad opnieuw op politieke agenda

EMMELOORD
De politiek in Noordoostpolder buigt zich maandag 26 oktober opnieuw over de voorgenomen sluiting van het buitenbad in Emmeloord. Dat gebeurt op initiatief van raadsfractie de Politieke Unie.

Volgens die partij werd het buitenbad van het Bosbad afgelopen zomer zo goed bezocht, dat het de moeite loont om het open te laten. Het college van burgemeester en wethouders komt pas deze maand met cijfers over het afgelopen zomerseizoen waaruit dit zou kunnen blijken.

Het buitenbad moet vanaf 2016 dicht omdat het te veel geld kost. De zwemplas in het nieuwe recreatiegebied de Wellerwaard wordt door de gemeenteraad als een goed alternatief gezien.

Maar volgens de Politieke Unie gaat dat niet op. Zo kon er afgelopen zomer een tijdlang niet in de Wellerwaard gezwommen worden vanwege blauwalg. Ook vindt de partij dat de Wellerwaard veel te afgelegen ligt voor fietsers.

reacties (19)

 • Johan

   

  Het bosbad is een heerlijk zwembad! Verbeter de horeca en doe iets aan de wespenplaag dan komen er nog meer mensen.

  reageer
 • Jurie de Kapper

   

  prachtig buitenzwembad. Is toch onzin dat het dicht moet. dan verhoog je de prijs van mijn part maar paar euro. Of de politiek moet wat minder geld pompen in 1 of ander kunstwerk. probleem zo opgelost.

  reageer
 • Polderling

   

  Belachelijk! Investeer hier geld in! Het is goed voor de jeugd. Zij kunnen niet zelf naar de Wellerwaard. Hou polder een beetje aangenaam om in te leven. Doe niey zo moeilijk. Hoeveel geld os er al niet verspilt aan alle perikelen rondom de Poldertoren en de Deel?? Krankzinnig dat dit nog kan!

  reageer
 • Lely

   

  Maar helaas is ons buitenbad al heel lang weg. We missen het buitenbad nog elk jaar! En gaan nu al jaren naar het geweldige Bosbad in Emmeloord! Emmeloord leer van de fout die Lelystad heeft gemaakt door het weghalen van het zwembad. Want ook onze stranden zitten zomers onder de blauwalg.

  reageer
 • Poldervrouw

   

  Gelukkig heeft de Politieke Unie een heldere kijk en stelt het opnieuw aan de orde. Wellerwaard een goed alternatief? Zeker bedacht door een bureau? Zeg nu zelf, dit water kun je toch niet vergelijken met zwemwater in het Bosbad, over de afstand voor fietsers nog maar niet te spreken. College, denk eens goed na!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • sr

   

  heren wethouders u laat uw kinderen toch niet alleen naar wellerwaard gaan en wel naar het bosbad .laat uw kostend verslindend project de deel en wellerwaard waar heel veel geld is verloren daar niet het bosbad de dupe van zijn , heren laat met rust gebruik uw gezond verstand !

  reageer
 • Pieper

   

  Het gaat om het buitenbad. Het binnenbad waar de zwemlessen worden gegeven blijft "gewoon" (bij sluiten van buitenbad zou dit ook gevolgen hebben voor bijv. openingstijden binnenbad in zomer) open.

  reageer
 • Mika

   

  Mensen.. Kom gewoon naar Lelystad, veel groter, veel uitgebreider, veel beter.

  reageer
 • Polderbewoner

   

  En waar moet er zwemles worden gegeven behalve bij optiforma? Wel geld voor veel doelloze onzin maar geen geld over voor een volwaardig zwembad. Eerst de Kinkhoorn weg,en nu dit zwembad,dit kan en mag niet gebeuren.

  reageer
 • Geogerrie

   

  Geld regeert hier alles en zorgt voor tunnelvisie en een onleefbare samenleving. Denk maar aan de zorg, het onderhoud van openbaar groen en nu het zwembad. Als de politiek de weg volledig kwijt is moet het volk maar beslissen: referendum.

  reageer
 • een gemeente met de capsones van emmeloord hoort toch een zwembad te hebben?

  reageer
 • anno1978

   

  Wij komen vanuit Lelystad met regelmaart zwemmen in Emmeloord in de zomer. Open houden het is er heerlijk toefen. Gooi dan de entree maar omhoog als dat er dan voor kan zorgen dat het open blijft wil ik best meer betalen. In Lelystad wordt het zwembad erg gemist. Swifterbant heeft een buitenbad wat relatief klein is en maar op beperkte tijden open. Inmiddels is wel duidelijk dat vechten weinig zin heeft, hier in Lelystad is en blijft het bad weg.

  reageer
 • Christina

   

  Ik kom vanuit Lelystad graag naar dit bad in de zomer! Zou jammer zijn als ook dit buitenbad dicht ging!

  reageer
 • simpel

   

  De Politieke Unie wil goede sier maken en nu gaan ze vertellen aan hun coalitie partner dat de vorige CDA wethouder gezorgd heeft dat de Wellerwaard met z'n miljoenen verliezen er kwam. Geld kun je maar een keer uitgeven en het ligt op de bodem van de Wellerwaard.

  reageer
 • theo

   

  Dit is een geweldig zwembad. Open houden is de beste optie. Er komen zelfs mensen van over de ketelbrug hier zwemmen. Buit dat meer uit gemeente!

  reageer
 • Henk

   

  Geld zat voor noodopvang, maar niet voor een zwembad? Te vreemd voor woorden, Wellerwaard is veel te ver weg en het water is niet gezond nog maar afgezien dat er minder toezicht is.

  reageer
 • harry

   

  Gemeente: zorg gewoon dat mensen betaalbaar naar het zwembad kunnen en niet moeten uitwijken naar water waar meer risico's aan kleven. U moet denken aan zuiverheid van het water en persoonlijke veiligheid(er is geen toezicht). Laat het buitenbad open !

  reageer
 • hans

   

  Hahaha veel te afgelegen? Is max een kwartier fietsen... Maar goed voor ieder wat wils dan toch. Echter ze moeten bij de wellerwaard wel dat vieze gras aanpakken en een pomp erin plaatsen voor de goede circulatie van het water.

  reageer
 • Swiebertje

   

  We hebben het over slechts 45.000 euro per jaar! Het zou weer een domme zet zijn van de gemeente NOP. Maar gelukkig zijn we dat inmiddels wel gewend. Al het moois sluiten/slopen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert