Buitenbad opnieuw op politieke agenda

EMMELOORD • Ma 19 oktober 2015 | 23:36 • Maandag 19 oktober 2015 | 23:36
De politiek in Noordoostpolder buigt zich maandag 26 oktober opnieuw over de voorgenomen sluiting van het buitenbad in Emmeloord. Dat gebeurt op initiatief van raadsfractie de Politieke Unie.

Volgens die partij werd het buitenbad van het Bosbad afgelopen zomer zo goed bezocht, dat het de moeite loont om het open te laten. Het college van burgemeester en wethouders komt pas deze maand met cijfers over het afgelopen zomerseizoen waaruit dit zou kunnen blijken.

Het buitenbad moet vanaf 2016 dicht omdat het te veel geld kost. De zwemplas in het nieuwe recreatiegebied de Wellerwaard wordt door de gemeenteraad als een goed alternatief gezien.

Maar volgens de Politieke Unie gaat dat niet op. Zo kon er afgelopen zomer een tijdlang niet in de Wellerwaard gezwommen worden vanwege blauwalg. Ook vindt de partij dat de Wellerwaard veel te afgelegen ligt voor fietsers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel