PvdA: Reactie wethouder Huis niet op zijn plaats

ALMERE
De PvdA in Almere heeft Leefbaar Almere-wethouder Frits Huis uitgenodigd voor een gesprek om een aantal zaken glad te strijken. PvdA-fractievoorzitter John van der Pauw vindt de reactie van coalitiegenoot Huis tegen het PvdA-raadslid Hassan Buyatui 'niet op zijn plaats'.

Het raadslid en de wethouder botsten afgelopen donderdag tijdens een bespreking over de bezuinigen op het onderhoud in de stad. Buyatui gaf aan dat het voorgestelde plan van Huis nogal wat mankeerde en sloot politieke acties niet uit. De wethouder eiste van het PvdA-raadslid dat hij zich als coalitiegenoot achter zijn plan zou scharen, want anders zou er 'een groot probleem' zijn.

Volgens Van der Pauw was de wethouder op voorhand al geërgerd. Fractiegenoot Buyatui bestookt de gemeente al een jaar met foto's van afval op straat en kapotte bruggen, dit tot ergernis van de wethouder.

Of Huis ingaat op de uitnodiging van de PvdA is niet bekend. De wethouder is deze week op vakantie.

reacties (2)

 • Top

   

  De heer Buyatui doet tenminste wat er gebeuren moet, de gemeente met jaar neus op de feiten drukken. Bezuinigingen op zaken die nu al bellaberd zijn. Mag hopen dat de pvda stand houdt!

  reageer
 • John1967

   

  Ik begrijp dat je graag hogere belastingen wil. Nou is dat ook meestal prioriteit 1 bij de PvdA. Heb je enig idee hoeveel er al uitgegeven wordt voor het beheer van Almere.

 • politiek correct

   

  En meneer van der Pauw wat gaat u doen als de heer Huis niet ingaat op het gesprek? Juist helemaal niets, want dan wordt u terug gefloten door het college.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert