Museum P!T Almere tevreden over bezoekersaantallen

ALMERE
Veiligheidsmuseum P!T in Almere is tevreden over de bezoekersaantallen. Volgens locatiemanager Marit Boersma heeft P!T in de afgelopen zeven maanden bijna 20.000 bezoekers getrokken.

P!T wilde dit jaar 40.000 bezoekers binnenhalen maar dat streven blijkt volgens Boersma te ambitieus. P!T verwacht aan het einde van het jaar op 30.000 bezoekers uit te komen.

Dat P!T minder bezoekers heeft getrokken dan gehoopt heeft volgens Boersma geen gevolgen voor de exploitatie. Het museum draait voor een groot deel op geld van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Het ministerie zou het museum zien als middel om de burger te informeren over veiligheid en niet als middel om entreekaartjes te verkopen.

reacties (10)

 • Funny

   

  Alleen als jij ook je best doet

  reageer
 • Funny

   

  Ik ben met mijn kleinzoon geweest en die vond het ook geweldig.

  reageer
 • Paul

   

  Mijn kleindochter van 8 is er pas geweest en vond het helemaal geweldig, ze is er zeker twee uur geweest.

  reageer
 • Bas

   

  Sorry dat ik het moet zeggen, maar het enige museum dat Almere rijk is, is niets maar dan ook werkelijk niets aan. De bezoekersaantallen komen vast alleen door Almeerse scholieren die hier verplicht naar toe gaan...

  reageer
 • .\/\/.

   

  Op deze toon toegesproken te worden zal ook wel heftig motiveren.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pzaal

   

  Verbaasd mij best wel dat het nog zo aardig loopt :)

  reageer
 • enna

   

  En als er toegangskaarten gedumpt worden via Groupon kan je hetzelfde stellen. Goed om de bezoekersaantallen op te krikken maar minder goed voor het financiele resultaat. Locatie manager zou ons geruststellen door met cijfers te onderbouwen dat PIT op de goede weg is. Want anders kunnen we over een paar jaar stellen: Het heeft wat gekost maar er zat geen PIT in , er zit geen PIT in er er komt ook geen PIT meer in.

  reageer
 • enna

   

  Het is eenvoudig om in bezoekersaantallen te spreken. Belangrijker is om over omzet te spreken. Als we schoolklassen uitnodigen(wat goed is voor bezoekersaantallen) dan geeft dat geen juist beeld over het financiele resultaat. Ook de bewoners van Almere(gem. belastingen)hebben veel geld in de omgeving en aankleding van dit project gestoken en heeft belang bij juiste cijferweergave

  reageer
 • dre

   

  De overheid heeft ook als taak het informeren van de bevolking over wat zij doet. Hiervoor is geld in de begroting gereserveerd. Een museum is hiervoor een voorbeeld van een prima middel wat relatief weinig kost en op termijn zelfs geld kan opleveren zodat er minder geld hoeft te worden geinvesteerd.

  reageer
 • Ab

   

  Hallo we hebben het hier wel over gemeenschapsgeld. Dus wel ffe meer je best doen om bezoekers te trekken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert