"Situatie Stichting School erg zorgwekkend"

LELYSTAD
De situatie bij Stichting School in Lelystad is buitengewoon zorgwekkend. Dat zegt Janny Arends van de Vereniging Openbaar Onderwijs. Dat is een landelijke organisatie die als doel heeft om de medezeggenschap van ouders, personeel en leerlingen op basisscholen te versterken.

Twee weken geleden werd bekend dat de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad van Stichting School is opgestapt omdat de leden geen vertrouwen meer hadden in het college van bestuur. Daardoor kunnen er nu geen besluiten worden genomen, zoals maatregelen tegen pesten.

Het opstappen van een GMR is een unieke gebeurtenis die volgens Arends de afgelopen 15 jaar nog niet eerder is voorgekomen. Het is volgens haar zo ernstig dat de Raad van Toezicht van Stichting School actie moet ondernemen.

reacties (3)

 • Jeannette

   

  Deze stichting doet maar en doet maar. Ze ontslaan goede directeuren om niks, staan niet achter de eigen mensen. Er is geen veilige situatie voor het personeel. Op verschillende basisscholen wordt personeel gewoon voor de groep weggehaald (spectrum, Poolster) zonder instemming van de MR en het personeel. Waar moeten die mensen naartoe? Onze meester van groep 7/8 heeft meer dan een jaar met mijn zoon gewerkt, nu het laatste jaar mag dat opeens niet meer? Wat een slecht beleid. Tijd voor actie!

  reageer
 • Koos

   

  Wat is nou eigenlijk de toegevoegde waarde van deze GMR? Ik heb zelf in de jaren dat ik er nog in geloofde zitting gehad in de MR en GMR van de scholen van mijn kinderen. Ik heb zitting gehad in de OR van mijn werkgevers. Na al die jaren ben ik er achter gekomen dat het enige dat je mag doen is reeds genomen besluiten goedkeuren zodat het lijkt of de ouders c.q. werknemers er achter staan. Wat een ongelofelijke onzin. Gewoon afschaffen is mijn conclusie en de verantwoording bij de directeur leggen. Daar zijn ze namelijk voor.

  reageer
 • Henk

   

  Wat een merkwaardige mening. MR en GMR zijn toezichthouder, en behoren beperkt invloed te hebben op het beleid. Volgens mij heeft dit GMR juist ingegrepen wanneer dit hen nodig leek, met het enige instrument dat tot haar beschikking stond.

 • Jan

   

  De situatie van iedere stichting is langzamerhand zorgwekkend...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert