Boswachter zoekt hulp bij onderhoud heide

LELYSTAD
Voor het onderhoud van een stuk heide in het Larserbos bij Lelystad zoekt het Flevo-landschap vrijwilligers.

De vrijwilligers kunnen samen met boswachter Rini van der Weele donderdagmiddag jonge struiken handmatig weghalen. Op die manier kan de heide zich makkelijker ontwikkelen en is het de komende jaren slechts een kwestie van bijhouden.

Heide komt nauwelijks voor in Flevoland. In het Larserbos is het er gekomen na het uitgraven van een watergeul en het storten van zand. Daarop is een halve hectare heide ontstaan met struikheide en dopheide.

reacties (6)

 • Joop

   

  Bovenwater?? Twee dagen 25 graden en je heb al blauwalg! Nee geef mij maar het larserbos vroeger was echt top vooral bij het grote meer. Surfen kon je er . En ja er was vroeger naakt recreatie en ja dat is helaas door vooral mannen die op zoek waren naar sex verpest. Daardoor is het larserbos voor recreatie gesloten! Heel spijtig ook voor de beide bungalow parken die daar door de daten veel plezier aan hebben beleeft. Helaas dat een kleine groep het voor de rest verpest maar goed dat horen we tegen wordig wel vaker.

  reageer
 • Kitty

   

  Ik ben heel blij dat het niet meer kan: het is een heel schoon bos (afgezien van de rommel die achter wordt gelaten door de personen die heimelijk de herenliefde bedrijven). Je kunt er nu lekker rustig wandelen én op het strandje zitten. Perfect ook voor honden. Al die strandrecreanten kunnen prima bij het Bovenwater terecht.

  reageer
 • KC

   

  Flevolandschap heeft daar, nadat zij het bos van SSB hadden overgenomen, nauwelijks of niets onderhouden. Je kon vroeger fantastisch recreëren op de 4 strandjes. Het was er altijd heel druk. Kan nu totaal niet meer.

  reageer
 • Ger

   

  Weer twee negatieve reactie's. Om ziek te worden, vrijwilligers werk kan ook naast een betaalde baan. Mensen zonder werk zouden het uit zichzelf moeten gaan doen. Brengt je meer dan hele dag achter de tv of computer te hangen.

  reageer
 • Kitty

   

  Hartstikke goed initiatief! Ik kwam afgelopen maandag en vanmorgen in het Larserbos, op het heideveldje. Er staan een aantal prachtige vliegenzwammen momenteel! Het is dat ik op de genoemde datum en het tijdstip zelf werkzaamheden heb, anders was ik zeer graag komen helpen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • johan54

   

  Te weinig mankracht om het werk te doen? dan neem je iemand in dienst. Geen vrijwilliger die een betaalde baan dan in de weg zit

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert