Documentaireserie krijgt subsidie

NOORDOOSTPOLDER
Het bedrijf Kunst & Wunderkammer krijgt van de gemeente Noordoostpolder een subsidie van ruim 9000 euro. De subsidie is voor het onderzoekstraject van de documentaireserie Nieuw Land.

De gemeente Lelystad had eerder al 9000 euro beschikbaar gesteld aan Kunst & Wunderkammer. De provincie Flevoland stelt 15.000 euro beschikbaar. Het bedrijf heeft nog aanvragen openstaan bij LTO Noord en de gemeente Almere.

De serie gaat over de aanleg en ontwikkeling van de IJsselmeerpolders. Het is nog niet bekend waar en wanneer de serie zal worden uitgezonden.

reacties (3)

 • Tsja

   

  Ik denk dat het toch wel tijd gaat worden om subsidies af te gaan schaffen. Als iets of iemand iets wil maken, om dat hij of zij daar zelf een goed gevoel bij krijgen, is het mijn inziens niet de overheid of welke instantie dan ook die hier geld in zou moeten steken. Als je iets wilt bekostig het dan ook zelf.

  reageer
 • lely

   

  Deze dokumentaire wordt gemaakt in het kader van 100 jaar Zuiderzeewet in 2018 en is zeer belangrijk voor FLEVOLAND als provincie en de daarin liggende gemeenten NOP, LELYstad,Almere, Zeewolde,Dronten en zelfs Urk, want in deze laatste gemeente (toendertijd een eiland) bevonden zich felle tegenstanders van de afsluiting en gedeeltelijke droogmaking der Zuiderzee o.l.v. Eibert den Herder uit Harderwijk.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Hmmm daar is inmiddels al zeer veel materiaal van in de omloop en vermoedelijk ook beschikbaar als studie materiaal. Komt bij dat bedrijven welke met een winstoogmerk opereren hun eigen broek moeten ophouden de wereld om ons heen kent dringender zaken. In deze tijden kan men subsidie toewijzingen beter voor noodzakelijker projecten besteden lijkt mij.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert