Batavialand loopt vertraging op

LELYSTAD
De realisatie van Batavialand in Lelystad loopt vertraging op. De provincie wil op dit moment namelijk nog niet met het plan instemmen. Dit omdat het bedrijfsplan onvoldoende is uitgewerkt. Dat laat gedeputeerde Michiel Rijsberman weten.

In Batavialand moeten de Bataviawerf, het Nieuw Land Erfgoedcentrum en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed samengaan. Door zich te presenteren als één geheel denken de instellingen een stuk aantrekkelijker te worden en meer bezoekers te trekken.

Omdat er nog te grote onduidelijkheid is over de personele gevolgen voor de medewerkers die van het Nieuw Land Erfgoedcentrum naar Batavialand overgaan wil de provincie nog niet instemmen met de plannen. Ook wil de provincie meer weten over de risico's als de verwachte bezoekersaantallen niet gehaald worden.

Cees van Bemmel, de voorzitter van de Raad van Toezicht van Batavialand, laat weten met verbazing kennis te hebben genomen van het besluit van de provincie.

"We kennen de argumenten niet. En begrijpen ze ook niet" zo zegt hij. Volgens Van Bemmel had Batavialand tot 23 oktober om de provincie aanvullende informatie te verstrekken. Dat er nu al voor gekozen is het besluit uit te stellen, verbaast hem. De Raad van Toezicht gaat een brief sturen aan de provincie met daarin de onvrede over het besluit.

reacties (12)

 • Hannes

   

  Zeg nu eerlijk dit project moet toch terug naar de tekentafel. Dit mag je zeker geen promenade noemen, het is totaal fantasieloos. Natuurlijk ieder zijn mening!

  reageer
 • KC

   

  Almere deed ook al niet mee en nu zelfs een eigen museum gestart. Dit hele plan is een grote utopie.

  reageer
 • lelystedeling

   

  Niet alleen de provincie, maar ook alle andere deelnemers in het Erfrgoedcentrum Nieuw Land zullen wel nadere informatie willen. Was de actie m.b.t. hun archief ,van de gemeente NOP deze week al geen voorbode en zullen zij geen deel meer uitmaken van de GR.

  reageer
 • Ton

   

  De heer van Bemmel heeft wel meer geweldige ideeën gehad zoals het kasteel en het podium in Almere dus gedeputeerde Michiel Rijsberman mag best wel vertrouwen hebben in het plan van de heer van Bemmel. 😊

  reageer
 • lelystedeling

   

  Zoals reeds vaker naar voren gebracht: Batavialand = Fantasialand. Veel te groot van opzet en de oorspronkelijke expositie Zuiderzeewerken/Polderland verdwijnt . Wees zuinig op Uw historie. Toen het Erfgoedcentrum in 2005 werd geopend sprak men de verwachting uit 100.000 bezoekers per jaar te trekken, het zijn er slechts 30000 a 35000 per jaar. En dan zal het bezoekersaantallen in de nieuwe prognose stijgen tot 400.000 bezoekers. Raad van Bestuur sta toch met beide benen op de grond of in het water.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ABS

   

  Als je dit al niet begrijpt, ben je dan überhaupt wel geschikt als voorzitter van de Raad van Toezicht van Batavialand? Of is dat weer zo'n erebaantje, toegeschoven door het 'netwerk', waar straks de burger mag bloeden voor de gevolgen door de getoonde incompetentie?

  reageer
 • Thomas

   

  Klinkt voor de informatietermijn al gesneuveld doet vermoeden dat Batavialand zijn huiswerk niet heeft gedaan voor ze indienden. Alsof men een plan had ingediend zoals ik ze wel vaker heb gezien. Volledige luchtfietserij toegepast om bezoekersaantallen te schatten, veel te rooskleurig voorgesteld, staat de zaak eenmaal dan klapt het in elkaar en mag de belastingbetaler bijspringen. Uiteraard een goede zaak dat slecht uitgewerkte plannen in de ijskant verdwijnen.

  reageer
 • Dirk2

   

  Uitstel zal niet voor niets zijn. Laten we daar maar op vertrouwen! Degelijk besluit!

  reageer
 • René

   

  Als je de argumenten niet kent, is er uiteraard geen sprake van of je ze begrijpt of niet.

  reageer
 • Johan

   

  Meneer van Bemmel "kent de argumenten niet" en toch zegt hij dat hij "ze ook niet begrijpt"....? Dat is op zich wel knap dat je argumenten die je niet kent niet begrijpt... Dat begrijp ik dan weer niet...

  reageer
 • Ook met pensioen

   

  Ik snap het probleem ook niet, het zal gaan om de personele gevolgen!?!? Mijn inziens kan mevr: Laura Bouwmeester eindelijk met pensioen, wie houdt haar tegen!! De provincie kan een royale vertrek-premie regelen en klaar is Kees!!

  reageer
 • Hannes

   

  Met zo'n kille niets zeggende bouwtekening, is dat zeker een goed besluit.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert