Onenigheid om vergunning landschapskunstwerk

KRAGGENBURG
De gemeente Noordoostpolder is het niet eens met een vergunning die de provincie nodig acht voor het landschapskunstwerk Pier + Horizon. Dat kunstwerk komt te liggen in het Zwarte Meer bij Kraggenburg.

In de vergunning wil de provincie regelen dat Noordoostpolder zorgt dat er geen boten aanleggen bij het kunstwerk en dat er 's nachts geen mensen op de pier wandelen. De gemeente vindt dit niet haar taak - omdat de pier niet op haar grondgebied ligt - en tekent daarom bezwaar aan.

Omdat het een gezamenlijk project is verwacht Noordoostpolder er wel uit te komen met de provincie. Tot op heden is dat echter nog niet gelukt.

reacties (7)

 • -Z-

   

  Oh provincie, dus eigenlijk een hek er om heen ? Kies dan niet zon kunstwerk, iedereen had al bedacht dat het een spontane nieuwe (overnachtings)haven gaat worden hoor ... Landschapskunst wordt ingepikt door mensen , zoals het hoort ! Het landschap is van mensen, niet van een kunsetnaar of provincie. Misschien niet te bevatten, maar wel waar ...

  reageer
 • Rustzoekers

   

  Omdat de kunstenaar een prijs heeft gewonnen, betekent dat hij vanzelfsprekend een vergunning krijgt???

  reageer
 • Natuurliefhebbers

   

  Laat dat mooie plekje met rust!! Groot bord plaatsen, dat niet te lezen is vanaf de vaargeul... Bank plaatsen zonder afvalbak!! En dit kunstwerk, wie bedenkt zo iets op deze plek??? Wanneer keert de rust weer terug??

  reageer
 • Klaas Visser

   

  Is er geen spreekwoord dat iets zegt over geld in het water smijten?

  reageer
 • lezer.

   

  Kunst??? Geld over de balk smijten heet dit volgens mij. Hier zit toch helemaal niemand op te wachten? En voor noodzakelijke dingen is geen geld.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • polderaar

   

  Mooie reden om er alsnog van af te komen. Vraagt veel geld voor aanleg en onderhoud. Besteed dat geld maar aan het buitenzwembad van het bosbad. Daar hebben we veeeel meer aan.

  reageer
 • wallander

   

  Een hele goede reden om alles af te blazen. De halve wereld heeft problemen en gemeente NOP wil er nog meer bij maken , wat een stakkers!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert