Facebookers redden zwaan

LELYSTAD • Wo 21 oktober 2015 | 22:41 • Woensdag 21 oktober 2015 | 22:41
Het waren hachelijke uren voor een zwaan in Lelystad. Het beest zwom de hele dag met een vishaak door zijn tong. De redding kwam uit onverwachte hoek: een Lelystadse Facebookgroep.

Nienke Buis-Hartog zag de zwaan 's ochtends al met de vishaak zwemmen bij de Spettertuin. Ze belde direct de dierenambulance maar deze zei niks te kunnen doen als de zwaan in het water zit. Het zou onmogelijk zijn om de vogel op het land te krijgen. Buis-Hartog plaatste daarom een bericht op de Facebookpagina 'Snuffelhoek van Lelystad'.

Er werd massaal op gereageerd, veel mensen namen een kijkje maar de zwaan bleef in het water. Om kwart voor zes 's avonds zag Nienke Buis-Hartog de zwaan op het land, ze plaatste het opnieuw op Facebook en daardoor kwam direct een medewerker van de vogelopvang. Samen hebben ze de vishaak en dobber uit de tong van het beest gehaald. Ook de dierenambulance kwam erbij. De berichten over de zwaan leverde honderden likes en reacties op.



WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel