Flevoland kan 1750 vluchtelingen opvangen

FLEVOLAND
Flevoland heeft 1750 plekken beschikbaar voor de opvang van vluchtelingen. Die zijn nu of op korte termijn beschikbaar.

Dat schrijft de provincie Flevoland in een brief aan het kabinet. Waar die plekken zijn, staat niet in de brief. Volgens de provincie is de noodopvang in Lelystad, de uitbreiding van het azc in Almere en het nieuwe azc in Zeewolde al meegerekend.

Minister Plasterk heeft alle provincies gevraagd een overzicht te maken waar grote opvanglocaties kunnen komen. De minister wil dat alle provincies voor 2.000 à 2.500 vluchtelingen noodopvang organiseren. Commissaris van de Koning Leen Verbeek schrijft verder bezorgd te zijn 'dat goed functionerende voorzieningen om vluchtelingen op te vangen de afgelopen jaren zijn afgebouwd. De samenleving moet daardoor nu een grote prijs betalen om de capaciteit op het gewenste niveau te brengen.'

Ook pleit Verbeek voor overleg tussen de minister van Justitie en de politie. Dit omdat er geluiden zijn vanuit de politie dat de organisatie overbelast is. Verder moet er een oplossing komen voor de problemen tussen het Rijk en de woningbouwcorporaties. Volgens Verbeek zijn de verhoudingen verstoord en zijn financieringsmogelijkheden te beperkt om de problemen met woningzoekenden, waaronder vluchtelingen, op te lossen. De Commissaris van de Koning heeft op 26 oktober weer een overleg met alle burgemeesters van Flevoland over de kwestie.

reacties (46)

 • han

   

  hoezo weer 1750 (vluchtelingen), nu komen er weer 550 zogenaamde vluchtelingen in Lelystad, begrijpt de politiek nog steeds niet dat de mensen het zat zijn met deze mensen, wil de politiek ze toch hebben, neem ze dan maar in je eigen huis op en betaal zelf dan de kosten, niet van ons belastinggeld!!

  reageer
 • avd

   

  Ergens moeten we toch een streep on deze instroom durven zetten. Los van de kosten, wordt het maatschappelijk en qua geloofsovertuigingen een puinhoop. Ja ze zij hier veiig, maar hebben deze mensen ook een toelomst hier????

  reageer
 • .\/\/.

   

  "animalistische" - humor op de vrijdagmiddag! Beestachtig grappig.

  reageer
 • Mimi

   

  Ik wil er niets mee te maken hebben en ik wil het ook niet door de strot geduwd hebben. Ga maar ergens anders heen met je linkse activisme. Ik geloof er geen bal van dat de meerderheid voorstander is. Anders was er wel meer openbaar debat over en meer inspraak voor inwoners.

  reageer
 • Jan

   

  Nee, Saoedi Arabie neemt namelijk vrijwel geen asielzoekers op. Die geven alle oliedollars liever uit aan perperdure sportwagens voor hun politie dan dat ze geloofsgenoten helpen. Diezelfde olliedollars die jij en ik dagelijks moeten ophoesten om van en naar het werk te kunnen. En van de daar weer overheen komende balstingen en dergelijke kan onze ruimhartige regering beslissen dat wij daar dan wel asielzoekers uit die regio moeten opnemen. En zeg nu niet dat Turkije er zoveel opneemt, die hebben nu een mooie onderhandelingspositie ontdekt om van alles af te dwingen met als dwangmiddel het doorlaten van mensen uit hun buurland. Op weg naar het vrije en rijke westen dat totaal niets heeft met de cultuur waar ze vandaan komen. En maar welkom roepen, terwijl elke Islamiet gekeerd heeft dat er maar een geloof is, en de rest met geweld tot dat geloof gedwongen mag worden, of anders... Fijne rigide overtuigingen die hierheen komen en ons straks gaan vertellen dat we het allemaal fout hebben.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Willem

   

  Zeker een mooi initiatief. En het zou nog mooier zijn als wij Nederlanders de vluchtelingen met open armen zouden opvangen in ons huis en ze niet laten verkommeren in die aftandse opvangcentra. Dat we daar zelf wat voor zouden moeten inleveren lijkt mij niet erg. Wij kunnen best een beetje delen.

  reageer
 • frits

   

  Ik zie nu al dat er steeds vaker besluiten genomen worden tegen de wil van mensen in om maar migrantenopvang te regelen. En er zijn tal van landen op de wereld (vooral in Afrika) waar een islamitische minderheid de animalistische of christelijke meerderheid onderdrukt. En kijk eens naar Cyprus, wat daar gebeurd is. Eigen rechter spelen is niet goed, maar dat geldt ook voor islamieten die nu te veel ruimte krijgen voor zaken die volgens onze normen, waarden en zelfs wetten niet mogen (bijvoorbeeld ritueel slachten, homoseksuelen beledigen).

  reageer
 • jo jo

   

  Nederland wil dit niet!!!

  reageer
 • frits

   

  Slechts een op drie die nu naar Europa komen, komen uit Syrië. Wist je dat? En wist je ook dat van de Syriërs een behoorlijk deel uit veilige streken komt, en zelf toegeeft dat ze hier niet naartoe komen vanwege de veiligheid, maar omdat ze hier meer kans op een goede toekomst hebben? En ben je zelf al weleens in Griekenland geweest om te kijken hoe de Griekse bevolking inmiddels door ze geïntimideerd wordt? De ongefundeerde kletspraat komt vooral van jouw kant. Hoezo vluchten ze voor Assad? Ze hebben jarenlang in meerderheid veilig onder het regime van die man geleefd. Het westen wil van Assad af, omdat het westen een verdeel- en heersstrategie toepast. Poetin is een enge vent, maar hij heeft wel gelijk dat het westen doorslaat met de strijd tegen Assad. En ja, ik ken al jarenlang mensen uit Syrië. Die heb ik de afgelopen tien jaar vaker gesproken dan dat jij Syriërs zult spreken.

  reageer
 • Kapitein

   

  alle die vanuit een "veilige" omgeving door meerdere landen hierheen "vluchten cq migreren" op de veerboot retour afzender aub..

  reageer
 • Louise

   

  En je verwacht echt dat de democratie in Nederland wordt opgeheven door een stelletje vluchtelingen? Het wordt eerder ten gronde gericht door een schreeuwende minderheid die invloed eist. Mensen die eigen rechter gaan spelen.

  reageer
 • erik

   

  er leven mensen zat op straat met kleine kinderen.leger des heils zit vol.hoeveel Nederlanders staan op een wachtlijst.hoeveel mensen dreigen uit gezet te worden.omdat ze al jaren zonder vergunning in nederland wonen? en inmiddels net als een nederlander leven.heb niks tegen buitenlanders maar.maar ze steken nu hun eigen tent al in de fik.omdat ze het niet eens zijn met wat ze hier in nederland krijgen.ze mogen blij zijn dat nederland ze op wilt vangen.en dan nog eisen stellen ook.iedereen weer terug na eigen land,denk dat er dan een aantal problemen opgelost zijn.o.a de bejaarden krijgen hun zorg weer wat ze verdiend hebben.huis vaders die nu noodgedwongen thuis zitten,omdat ze ontslagen zijn vanwege de crisis

  reageer
 • .\/\/.

   

  Wilco, zolang er in Nederland nog steeds meer gereformeerden zijn dan moslims zal dat wel meevallen. Het wordt hier ècht geen Saoedi-Arabië, we hebben hier geen aardolie, geen woestijn, en geen kamelen. Verjaag de cliché's uit je hoofd, maak eens kennis met een asielzoeker, je zult zien dat de wereld er anders uit komt te zien.

  reageer
 • Carry

   

  Applaus voor Loes. Ga je doodschamen om mensen die een andere mening hebben zo weg te zetten. Maar het zegt meer over jullie dan over de mensen waar jullie het over hebben!

  reageer
 • Ali

   

  Kunnen we eerst voorrang geven aan hulpbehoevende medeburgers die nu voor zorg en sociale woningen op de wachtlijst staan? Dit zijn economische vluchtelingen die op zoek zijn naar een betere toekomst en na het beëindigen vd oorlog niet meer terug willen.

  reageer
 • Ras

   

  Dit heeft niks met bangmakerij te maken maar over de toekomst van nederland. Heb nog nooit iemand naar huis zien gaan behalve als die een zak met geld kreeg om terug te gaan. Kijk op youtube er komen zelfs mensen uit sudan ghana kongo pakistan afghanistan albanie allemaal gelukzoekers zijn niet mijn woorden ze zeggen het zelf.

  reageer
 • HNS

   

  Wat een ontzettend domme, zielige opmerking. En bovendien inmiddels volstrekt onjuist.

  reageer
 • Jolanda

   

  Hoe zit het eigenlijk met opvang in de regio? Ik zou ook liever naar België willen vluchten dan naar Zweden ver van mijn familie. Is er een organisatie die zich daarvoor inzet en aan wie wij kunnen doneren?

  reageer
 • ...

   

  tijd om ook te gaan demonstreren. het is genoeg geweest zo!

  reageer
 • Wil

   

  Hi Frits, beetje kortzichtig van je. De vluchtelingen hebben huis en haard achter gelaten omdat zij en hun gezin gevaar lopen. Ze lopen gevaar vanwege IS, Assad en ook westerse bombardementen. Ze hebben een vreselijke reis achter de rug waarbij velen het leven lieten. Hoe wanhopig moet je zijn om dan toch deze gevaarlijke reis te ondernemen? Ze willen graag werken. Sommigen hebben een goede opleiding. En ja, er zullen ook profiteurs bij zitten. Net als dat we ook zat Nederlandse profiteurs hebben... Dus om alle vluchtelingen nou gelukzoekers te noemen vind ik erg kortzichtig van je. Jammer. Ga voor de grap eens met ze praten, hoor hun verhalen aan. Blijf je dan bij je mening, prima. Maar zorg er voor dat je de achtergronden en beweegredenen kent. Dan wordt het een gefundeerde mening ipv kletspraat.

  reageer
 • frits

   

  In een democratie ja. Je zegt het goed. Maar islamieten zijn doorgaans niet democratisch. De wetten van de Koran worden desnoods met geweld opgelegd. Er zijn geen echt democratische islamitische landen met vrijheid voor iedereen. Je moet en zal aan de islam voldoen.

  reageer
 • Bhagirath

   

  Nog meer elende in flevoland die krijgen we nooit meer weg en wij maar betalen gemeente belasting zijn al zo hoog in lelystad we zijn een democratieland met oogkleppen op (l we zijn geen vrij land we hebben in ons eigen land helemaal niets te vertellen)Nederlandse kunnen stikken is schandaling wat er gebeurd in dit land. O.a. Voedelsbanken ouderen die ze laten stikken straks gaan we nog met de rollator naar ons werk. Wat er gebeurd in Nederland is een schanden. Ik stem tegen u? Help ze in eigen land maar niet hier nee nee nee en nog eens nee

  reageer
 • Gert

   

  Dit kan gewoon wel! Angst bouwt muren Jos.

  reageer
 • frits

   

  kom maar binnen hoor we betalen de zorg wel we geven ze voorrang op een woning straks een uitkering . het volk hier wordt totaal aan de kant gezet nu alles voor de geluks zoekers hier mensen wachten al jaren op woningen maar nee de gelukszoeker krijgt voorrang gratis zorg daarom betalen wij volgend jaar weer meer voor zorg mensen wordt wakker wij worden gewoon de goot in geveegd door het beleid in denhaag

  reageer
 • Adri

   

  Helemaal mee eens

  reageer
 • Qwerty

   

  Applaus voor loes!

  reageer
 • Louise

   

  Wetten worden ingevoerd door de eerste en tweede kamer. Op dit moment zit er geen islamitische partij in de kamer. Zou die er komen heeft deze nog steeds geen meerderheid omdat er domweg niet meer islamieten wonen dan andersdenkenden. Kijk maar naar de christelijke partijen. Die hebben ook geen meerderheid. Zonder meerderheid kun je geen - strenge islamitische - wet invoeren. Dus ja, de kans op invoering van deze wetten is nihil in een democratie.

  reageer
 • Jos'56

   

  Lekkere ben jij, uit huis gezette, gescheiden en dakloze Nederlanders naar een oorlogsgebied sturen :-(

  reageer
 • frits

   

  Nee, de meeste oorlogsvluchtelingen zijn de afgelopen jaren/ decennia gebleven. Bijvoorbeeld uit Bosnie, Afghanistan, Soedan, Eritrea, Rwanda. Er keren nauwelijks mensen terug. Waarom zouden ze ook. De meeste gewone Nederlanders hebben in WO2 overigens gewoon gevochten en gestreden, een minderheid ook in het verzet. Een laffe, rijke elite is uit Nederland gevlucht, en daarna teruggekeerd. De emigratie in de jaren 50, 60 en 70 naar Canada, Australië, Nieuw Zeeland was weer anders. Dat was inderdaad economisch, op verzoek van die landen zelf.

  reageer
 • Wilco

   

  Ik vrees gewoon voor strenge islamitische wetten die langzaam stap voor worden ingevoerd in Nederland. Kan iemand me nou eens uitleggen of ik fout met mijn mening?

  reageer
 • Massi

   

  In Den Haag staat er nog een kazerne leeg, maar daar heeft de VVD al een stokje voor gestoken. Geen vluchtelingen bij de Ministers in de achtertuin. De wijk is te netjes...

  reageer
 • Tja

   

  Die 1 procent wordt 4 procent door gezinshereniging, die moeten opgeleid, verzorgd en onze waarden aanleren. En er zitten gestoorde gasten tussen met sharia ideeën, dat ontkennen is gevaarlijk. Vraagje; heb je al eens gesproken met Christenen in een azc? Doe dat eens en je veranderd van standpunt.

  reageer
 • Jos

   

  Kunnen zij niet de opengevallen plekken in Syrië opvullen?

  reageer
 • Louise

   

  Knap dat u de toekomst kunt voorspellen. Deze gave is goud waard. Ik zou er werk van maken als ik u was.

  reageer
 • ikke

   

  het zou kunnen dat uw overgroot oma in de oorlog niet naar Syrië is gevlucht. De tijden waren toen mindere mobiel. Daarbij zijn er wel heel veel andere Nederlanders gevlucht. Niet naar Syrië wel naar Engeland, Amerika. Na de oorlog zelfs Canada. Waren dit eigenlijk geen economische migranten (vluchtelingen)?

  reageer
 • arie

   

  Niet gaan jokkebrokken Eric; de afgelopen maand is het hoogste aantal binnen gekomen sinds het wordt bijgehouden (wat al 30 jaar is). Natuurlijk moeten we ze helpen maar dat moet gewoon in de eigen regio, we halen nu de Middeleeuwen binnen en staan dan na een paar jaar raar te kijken dat het niet werkt. In de eigen regio kun je veel meer mensen helpen voor hetzelfde geld en help je ook de echt slechte gevallen die niet het geld hebben om helemaal in Nederland te eindigen. Zo raar is dat ook, die mensen moeten door minstens 7 landen zonder oorlog reizen om hier te komen. Waarom zijn die landen niet veilig genoeg voor ze? Of komen ze stiekem toch vanwege de centjes die hier wel goed geregeld zijn voor ze?

  reageer
 • Eric

   

  De bedoeling is dat ze weer terug gaan. Dat is tot nu toe altijd gewoon goed gegaan. Al deze weerstand is dus nergens voor nodig. De enige die hier blijven zijn de gastarbeiders en dit is een heel ander verhaal. De georganiseerde bangmakerij en weerstand zijn op dit moment de grootste bedreigers van onze samenleving.

  reageer
 • KC

   

  Wat dacht je van Engeland, Amerika, Canada, e.d.

  reageer
 • Mimi

   

  @ Loes, kun je - uiteraard mits het smaakvol wordt gedaan - misschien nog neerbuigender doen? Wat een gebrek aan innerlijke beschaving voor zo'n goed mens.

  reageer
 • michael

   

  we hebben nog wel wat ruimte op de tv tas eilanden hoor !!

  reageer
 • Ras

   

  Wat jij niet snapt is dat als je iedereen zo binnen laat er nooit een stop komt. Waarom moet europa iedereen opnemen mijn overgroot oma is tijdens de oorlog ook niet naar syrie gevlucht.

  reageer
 • Ab

   

  Niet alleen de politie is overbelast maar ook de burger. Niemand vraagt hierom....

  reageer
 • Loes

   

  Nee Henk, een universitaire studie is niet nodig. Enkel de wat lager opgeleiden zijn op dit moment van die 'doemdenkers'. Groeten aan Ingrid!

  reageer
 • Eric

   

  Enkele jaren geleden hebben we met z'n allen veel meer asielzoekers opgevangen. Dat ging prima! Ik begrijp al die weerstand en bangmakerij niet. Wat zijn 2000 mensen nou? Dit is amper 1% van de mensen die in Flevoland wonen?? Hou nu toch eens op met deze georganiseerde bangmakerij en tegenstand die werkelijk nergens op is gebaseerd!

  reageer
 • IK

   

  Hoeveel plaatsen zijn er voor de eigen probleemgevallen? BV de door de bank of woningbouw uit huis gezette Nederlander, de gescheiden Nederlander de dakloze Nederlander?

  reageer
 • Henk

   

  Het gaat maar door.....Wanneer worden de voorstanders eens wakker? Je hoeft toch geen universitaire studie te hebben gedaan om te weten dat dit tot verstrekkende gevolgen gaat leiden? Op elk leeg plekje kanslozen plaatsen en dan? Dat wordt wachten op escalatie, helaas. Voor ALLE voorstanders: Door ZELF zo'n gezin in huis te nemen kunt U zelf verrijken met de andere culturen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert