Koraal hobbyist organiseert beurs voor liefhebbers

ALMERE
De 25-jarige Almeerder Rick Steenhuis organiseert dit weekend een beurs voor koraalliefhebbers. Hij verwacht 1.200 mensen in het TMG partycentrum in Almere Buiten.

De hobbyist heeft zijn huis vol staan met koraal. Hij startte zijn verzameling op 11-jarige leeftijd en is ondertussen een kenner. Steenhuis wordt geraadpleegd door mensen uit binnen- en buitenland.

Er is veel interesse omdat het moeilijk is om koraal te houden. De Almeerder kweekt zelf, hij knipt kleine stukjes af zodat die weer uitgroeien tot grotere koralen. Hierdoor hoopt hij dat het in de toekomst niet meer nodig is om koraal uit zee te halen. Ondertussen is het naast hobby ook zijn onderneming en verkoopt hij stekjes. Koraal heb je in vele soorten en maten. Zeldzame soorten kunnen honderden tot duizenden euro's kosten.

reacties (1)

  • Koos

     

    Gezien het aantal reacties op dit bericht (volgens mij ben ik de eerste) zal het geen storm lopen, dus die 1200 bezoekers is wellicht wel erg positief ingeschat. Toch is dat jammer. Koraal is zo belangrijk voor onze planeet, zonder koraal zouden wij niet langer bestaan, dat dit onderwerp eigenlijk ieders interesse zou moeten hebben. Ik zo zeggen Rick succes en ik hoop dat die 1200 bezoekers echt komen.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert