Syrische asielzoekers delen rozen uit

ALMERE
Een handjevol Syrische asielzoekers heeft vrijdagmorgen rozen uitgedeeld in het stadscentrum van Almere. Er werden zo'n 20 Syriërs verwacht, maar een aantal zag toch af van de actie uit angst voor negatieve reacties.

De rozen zijn bedoeld als bedankje voor de opvang die de asielzoekers krijgen in Almere. Ook hopen de Syriërs dat het beeld over Syrische asielzoekers wat positiever wordt.

De reacties van passerende Almeerders waren veelal positief.

reacties (11)

 • Gmaz

   

  Goh... Rozen van de PVDA toevallig!??? Duidelijke zaak weer.. De regering is ons zwaar aan het naaien!

  reageer
 • joost

   

  Dit waren acteurs en geen vluchtelingen. Vluchtelingen ziener niet als een model uit mensen!

  reageer
 • Barbara

   

  Rozen ruiken niet zoals een redactie hier stinkt.

  reageer
 • Amal Abbass-Saal

   

  Beste mensen, Allereerst grote dank aan Mevrouw Tiny van den Broek, die de bloemen Woensdag spontaan doneerde, toen ze van de wens over deze actie hoorde; die zijn dus niet door subsidie betaald, see ook Inspiratie Inc facebook foto' s. Graag eerst even aan feiten oriënteren en niet fantasy verhalen verspreiden alsjeblieft! Verder zijn de Syrische vluchtelingen bijna ELKE dag op pad geweest om mee te helpen verschillende BuurT-Tuinen op te knappen of te helpen met kinder activiteiten, waaronder bloemenbolletjes planten in cascadepark, koken etc. Ze dragen dus dagelijks bij zo ver dat binnen de Nederlandse wetgeving mag! Verder waren wij blij met de positieve reacties van honderden Almeerders, die aan het winkelen waren in Almere Stad Centrum. Ik heb persoonlijk niet een negatieve reactie vernomen: iedereen was aardig en vond de symbolische actie mooi! Een van de Almeerse bewoners kwam hetzelfde middag nog ORANJE bloemen brengen naar het BuurT-Thuis Almere met een WELKOM boodschap. De Syrische initiatiefnemers, vraagden om toestemming om deze bloemen aan het COA personeel en de beveiligers te mogen overhandigen, om ook daar hun dank voor de dagelijkse inzet te tonen! Als u ook persoonlijk contact wilt maken en MET mensen in gesprek wilt komen in plaats van over hun te praten: wees dan van harte welkom: Marathonlaan 11 (achteringang), Almere Stad www.inspiratie-inc.nl

  reageer
 • Kijk ik ben felle tegenstander van de asielzoekers met hun gewoonte en geloof die niet willen aanpassen, denk aan de aanrandingszaak laatst, maar ook vind ik dit bericht fijn om te horen/lezen en er vanuit gaat dat het ook waar is natuurlijk. De mensen uit de oorlogs gebieden natuurlijk moet je die helpen maar al die vluchtelingen die nu Europa overspoelen die komen echt niet uit die gebieden en dien ook direct terug gestuurd te worden, als het zo doorgaat wordt er maar 1 partij de grootste en dan? Dit draaid straks uit op een burgeroorlog willen we dat dan? COA kan 1 ding doen selecteren geen oorlogs gebied gelijk terugsturen dat zijn gelukszoekers, uit oorlogsgebied welkom (ook al ben ik tegen) maar die moet je helpen maar ze moeten zich aanpassen aan onze gewoonten en wij niet andersom.

 • Karel

   

  Dit was toch van die club met 800 vrijwilligers. Haha

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Anoniem

   

  En maar zeiken en maar zeiken jullie, even serieus. Is gewoon een goed bedoelde boodschap van de vluchtelingen voor de Almeerse bewoners. En als ik hier die reacties bekijk schrik ik me toch wel even. Het is ook nooit goed met jullie. 'Leuk idee, maar de stichting De multiculturele stichting Inspiratie Inc welke dit idee ondersteunt door de rozen beschikbaar te stellen heeft deze rozen weer betaald van subsidie welke zij hebben ontvangen als stihting. Dus de rozen welke je krijgt heb je uiteindelijk zelf dubbel en dwars betaald....' Ten eerste wordt het door donaties en sponsoring betaald en ten tweede al was het door een of andere subsidie, who cares gaat om the message wat er bij komt kijken Kuijt Lelystad. 'De grootste dank je wel die ze kunnen geven is om terug te gaan en te helpen hun land weer op te bouwen.' ABC wat als je land een puinhoop is door oorlog en er elke dag kogel en bommen regen is. Hoe ga jij het proberen op te bouwen dan?

  reageer
 • Tsja

   

  Vraag ne toch af waar alle politieke "leiders" blijven. Storten iedereen in het verderf en de burgermeesters mogen het opknappen.

  reageer
 • MKM

   

  Met deze redenatie is er volgens mij altijd wel iets te bedenken. Ik vind het een mooie actie.

  reageer
 • De Vries

   

  Wat een onzin, ze bleven weg uit angst. Stemmingmakerij is dat. Ze zullen vast geen zin gehad hebben in de kou. En trouwens, wie hebben deze rozen betaald?

  reageer
 • Koekje van eigen deeg...wij dus

 • Ik

   

  Inderdaad, stemmingmakerij, in Almere zijn helemaal geen mensen zoals jij die tegen de komst van OORLOGSvluchtelingen zijn ! Tenslotte weten alle Almeerders van 40+ wat het is om te vluchten, howel zij ECONOMISCHEvluchtelingen waren, meestal uit Amsterdam !

 • Swiebertje

   

  Een mooi initiatief.

  reageer
 • Qing royalist

   

  Goede actie met een goede bedoeling, maar niet zo doeltreffend als het verwacht wordt. De vluchtelingen moeten mijns inziens meer activiteiten ondernemen die aan de economische groei van de europese landen die zij binnengekomen zijn bij kunnen dragen. Het is moeilijk, indien niet helemaal ineffectief, om er de nederlanders van te overtuigen dat de vluchtelingen nuttig zijn als ze in de europese landen langdurig verblijven. Gastvrijheid wordt aan de zijde van leden in de europese landen getoond. Met meerdere milijarden euro aan hen geschonken is het ook gewoon dat de europeanen iets meer verwachten dan enkele rozen die waarschijnlijk ook uit de belasting van de europese bevolking afkomstig zijn door de europese organisaties die op de opvangcentra gericht zijn, zoals de COA. Hopelijk dat de vluchtelingen meer kunnen doen om hun gasten tevreden te kunnen stellen. Qing

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het is niet goed of het deugt niet natuurlijk. Je schrijft "De vluchtelingen moeten mijns inziens meer activiteiten ondernemen die aan de economische groei van de europese landen die zij binnengekomen zijn bij kunnen dragen." - maar deze vluchtelingen valt slechts de naijver van de lokale bevolking ten deel, die verdringing op de arbeidsmarkt vreest (en misschien terecht). Dus: als ze niets doen krijgen ze het verwijt passief te zijn, doen ze wel iets krijgen ze het verwijt banen in te pikken. Overigens hebben asielzoekers zonder verblijfsstatus geen keus: ze hebben niet het recht om te werken.

 • ABC

   

  De grootste dank je wel die ze kunnen geven is om terug te gaan en te helpen hun land weer op te bouwen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert