Geen tentenkamp voor vluchtelingen

FLEVOLAND
Er komt voorlopig geen grootschalige noodopvang voor vluchtelingen in Flevoland, zoals een groot tentenkamp. Commissaris van de Koning Leen Verbeek zoekt liever naar plekken die beter passen in de samenleving. Hij zegt dat in het televisieprogramma Over Flevoland Gesproken, dat zaterdag wordt uitgezonden.

Minister Plasterk heeft alle provincies gevraagd om locaties aan te wijzen voor grootschalige opvang, voor zo'n 2.000 à 2.500 asielzoekers. In een brief aan het kabinet laat Verbeek weten dat Flevoland op dit moment 1750 opvangplekken voor asielzoekers beschikbaar heeft. Het gaat dan om al eerder toegezegde opvangplekken in Almere, Lelystad en Zeewolde.

Komende maandag praat Verbeek verder met de Flevolandse burgemeesters over opvangmogelijkheden in de provincie.

reacties (12)

 • Andrea

   

  Helemaal mee eens

  reageer
 • Judas

   

  Dat mijn overbuurvrouw van 85 maar 2X per week huishoudhulp krijg en verder kan verrotten vind ik veel meer mensonwaardig dan voor deze ongenodigde gasten. Ze kunnen ook gewoon terug gaan!!

  reageer
 • Cor

   

  De reden waarom die grote tenten kampen er niet komen vind ik verkeerd. Over acceptatie door de bewoners. Ben van mening dat het niet moet omdat het gewoon niet menswaardig is mensen maanden lang met de winter te plaatsen in tenten. Geen enkele bewegings vrijheid, privecie helemaal niets. Verdeel naar grote van de gemeentes. Even Almere heeft 200.000 inwoners en maar 450 opvang plaatsen. Kom op kan meer. Verdeel over de steden en woon genieën. Maar ja dat wil het kabinet niet. Grote groepen is veel goedkoper. En ja daar is waar dit kabinet aan denkt. Geld en niet aan leefbaarheid.

  reageer
 • Frank

   

  Gezien de feiten en contacten.. Gaat dit over de rug van de inwoners. Aat de jonge (oud burgemeester houten) Leen Verbeek (oud wethouder houten) 500 extra opvangplaatsen in dronten in porto cabins oid zonder enige inspraak van wie dan ook. Blijkbaar doet er iemand erg hard zijn best om in een goed boekje te komen. Zou onze visioenaris " de luis" het nu eens eindelijk bij het juiste eind hebben? Wellicht 12 jaar te laat 😂

  reageer
 • Jk

   

  Doe daar inderdaad, dan zie je dat er in de nop er echt al best wel veel zijn, als je kijkt naar opvangplaatsen in verhouding tot inwoners dan doet de nop het vast niet slecht...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • jo jo

   

  Een ietswat positief bericht. Enkel jammer dat het (nog) niet definitief is. Grenzen dicht!

  reageer
 • Jan

   

  Het zou mensonterend zijn als men dit toestaat, Dit geeft tevens aan hoe Plasterk er over denkt, het zal hem een zorg zijn.

  reageer
 • Hans Brouwer, Zeewolde

   

  Beste Koos, U praat hier over MENSEN met wie je wil gaan slepen alsof het baaltjes meel zijn, vaten met afgekeurde olie of restafval. Zó kun je toch niet met MENSEN omgaan? Meen je ècht dat je deze MENSEN een dergelijke vernedering wilt aandoen? Vluchten voor oorlogsgeweld is één van de ergste dingen die een mens kan meemaken. Weggaan uit je dorp of stad, achterlaten van alles wat je hebt, je sociale leven en je familie. Ik hoop dat je dat nooit zult hoeven meemaken. Wij leven in een beschaafd land. Het enige wat we kunnen doen is: MENSEN op een beschaafde manier opvangen.

  reageer
 • Evros

   

  reactie op het idee van Koos: Heel goed plan ! Zoals het nu gaat, loopt het fout af ! Waarom zitten ze op het Binnenhof zo te slapen !

  reageer
 • Jonas

   

  Hééél langzaam schrijden wij naar de volgende verkiezingen. Voor sommigen is maart 2016 nog ver weg maar voordat je weet is het zover. Ik hou mijn hart vast voor wat voor veranderingen wij bloot komen te staan. Eén ding weet ik zeker, dit kan zo niet doorgaan en zal ook niet gebeuren, een revolte is aanstaande.

  reageer
 • ik

   

  Maar nu eens niet in Almere, Lelystad en Zeewolde! Daar zijn meer dan genoeg "asielzoekers"! Geloof je dit niet? Ga dan daar eens rondkijken op een winkeldag. Idee: Espel, Creil, Rutten, .....: ruimte zat!

  reageer
 • Koos

   

  Ik denk dat het juist een goed idee is om een aantal tentenkampen voor vluchtelingen in NL op te zetten, en dan de vluchtelingen steeds heen en weer te slepen van tentenkamp naar tentenkamp. De echte oorlogsvluchtelingen zullen dit voor lief nemen en berusten in de situatie, echter de gelukzoekers en economische vluchtelingen zullen dit niet leuk vinden en doorgeven aan hun verwanten om niet naar NL te komen. Ook zullen deze mensen er eerder voor kiezen om dan maar terug te gaan. Zo kunnen we het kaf van het koren scheiden en de echte vluchteling uiteindelijk een veilige plek in NL aanbieden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert