Verbeek: "Snelle bouw huizen voor statushouders"

FLEVOLAND
Flevoland kan bij uitstek een bijdrage leveren aan het huisvesten van vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Dat zegt commissaris van de Koning Leen Verbeek in het programma Over Flevoland Gesproken dat zaterdag wordt uitgezonden.

Er is een groot tekort aan sociale huurwoningen voor statushouders, maar volgens Verbeek is er in Flevoland ruimte om die huizen versneld te bouwen. Hij wijst er op dat het rijk dan wel de gespannen verhoudingen met de woningcorporaties moet verbeteren. De commissaris heeft dat ook laten weten aan het kabinet.

Verbeek tekent daarbij aan, dat die woningen dan ook beschikbaar moeten komen voor eigen inwoners die op de wachtlijst staan.

reacties (25)

 • .\/\/. - de èchte

   

  Zeg krullebol, verzin zelf eens een pseudoniem!

  reageer
 • ron

   

  mooi toch .... elke nadeel heeft zijn voordeel zonder vluchtelingeen werd er mogelijk de eerste 10 jaar nog steeds niks gebouwd. misschien moeten we dus hier wel heeeel blij mee zijn.

  reageer
 • goh

   

  mijn kinderen zijn al behoorlijk lang statushouder, ze zijn hier geboren. Ik neem dus aan dat er voor hen gebouwd wordt.

  reageer
 • avd

   

  Dit zijn dus de momenten en opmerkingen van zg bestuurders, die onbewust de discriminatie aanwakkeren. Denk eerst eens na voordat je deze ideeën openbaar maakt

  reageer
 • MKM

   

  Maarre... Mogelijkheid om versneld woningen te bouwen voor statushouders, met aantekening dat deze dan ook beschikbaar moeten worden voor eigen inwoners. Win-win toch als dat lukt?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Zucht

   

  Werkelijk prachtig verwoord

  reageer
 • Jacob

   

  Het postieve aan de vluchtelingencrisis is het feit dat hierdoor de "democratie" die wij in Nederland pretenderen te hebben zichtbaar wordt, een flinterdun stukje regenteuze theorethische democratie, dat niets te doen heeft met democratie in haar zuiverste vorm. Aldus ligt er in 2017, 2018 en 2019 een schone taak voor de Nederlanders om hun eigenwaarde weer eens terug te vinden en eens en voor altijd af te rekenen met de lieden die de huidige "democratie" ten eigen faveure en gewin levend willen houden.

  reageer
 • appie

   

  Ach ja waarom niet .Een zoon (24 jaar) van vrienden van ons heeft een brief gekregen dat hij de eerste 8 jaar nog niet in aanmerking komt voor een woning . Omgekeerde wereld in een triest en diep gezonken land.

  reageer
 • Rob D.

   

  Beste meneer Verbeek, Wat jammer dat u als bestuurder alleen (weer) wenst te scoren voor de bühne! De eerste provincie die klaar staat... mooi hoor! Maar diezelfde provincie staat niet klaar voor al die jongeren en andere starters op de (sociale) woningmarkt. Er staan er velen al jaren op de 'zoeklijst'. In Almere bijvoorbeeld al 8 jaar gemiddeld. En die provincie enthousiasmeert nu extra bij bouwen. Ik denk dat 300 al ver boven de realiteit is... en ondertussen hebben we er straks al snel weer 1.000 statushouders bij. Conclusie: steeds dunnere spoeling en steeds langere wachtlijst voor onze eigen jongeren en andere starters. Dank u wel meneer Verbeek! Ik ben er zeker voor dat ook statushouders een goede start hier moeten kunnen maken. Ik ben er tegen dat de woonstart van onze jongeren en andere starters hierdoor steeds verder achterop raakt... door uw voorstel kan een jongere van 20 straks tot zijn 32e wachten op een eigen woonplekje. Dank u wel heer Verbeek. Mooi gescoord met een schandelijk plan. Als u dit écht meent, dan rest mij als afsluiting: weg met Verbeek als provinciebestuurder!

  reageer
 • Ria

   

  Onze burgervader heeft alles al lang geregeld hulde! WELKOM vrienden van ver!

  reageer
 • Nol

   

  Ik vind oprecht dat je vluchtelingen moet helpen. Ik vind het alleen wel zuur voor de mensen die al lang op een huis wachten en daarvoor geen extra huizen worden gebouwd.

  reageer
 • Rob

   

  Gaan we nu toen of die gasten hier allemaal blijven? Waar gaan we dat van betalen? Mijn idee is om die gasten alleen onderdak te bieden, in kazernes, lege gebouwen en ander soort van noodopvang en zodra het weer enigszins veilig is voor die gasten dan enkele reis retour naar land van herkomst. Die vluchtelingen gaan nu al in hongerstaking omdat ze de procedure te lang vinden duren omdat ze zo snel mogelijk de rest van hun familie willen laten overkomen. Volgens mij hebben ze toch hele andere verwachtingen wat uiteindelijk de bedoeling is of gaan de geitenwollen linkse politieke partijen ze een handje helpen. De hele intergratie van de huidige allochtonen is al een fiasco gebleken en we dreigen er weer met open ogen in te tuinen.

  reageer
 • .VV.

   

  De gemeenten hebben nog plenty bouwgrond in portefeuille

  reageer
 • Dirk2

   

  En ja hoor! De PvdA staat weer te schreeuwen. Zoals altijd al er zieltjes te winnen zijn. Het gaat niet om statushouders maar om de positie van mensen in onze maatschappij. Waar komt dit geld ineens vandaan? Wat wordt er gedaan voor gehandicapten en ouderen, huidige vluchtelingen/ landgenoten, starters, etc. Wanneer komt de burger in opstand, dat is slechts een kwestie van tijd. Niet om vluchtelingen, maar om het wanbeleid dat wordt voorgesteld. Die woningen hadden er al moeten zijn, een jaar te laat (vluchtelingen zijn er al langer en de situatie in O.a. het Midden-Oosten ook) en daar is ze dan, de PvdA met haar salonidealen. Bah.

  reageer
 • frits

   

  Ja, daar ben je als Flevoland blij mee. Wijken vol met werkloze uitkeringsgerechtigde allochtonen. De ghetto's van de toekomst. Vooral in Lelystad met zijn hoge aantal uitkeringsgerechtigden en arbeidsongeschikten kan dit er ook nog wel bij. Warande had ruimte voor 8000 woningen, toch? Almere Pampus kan ook volledig voor deze doelgroep bestemd worden. Daar passen ook nog wel makkelijk 10.000 woningen voor deze doelgroep. En Dronten stoppen we vol AZC's. Geweldig doordacht idee van Verbeek. Ik mis alleen nog dat we het provinciebestuur opheffen. Dan hebben we namelijk een mooi centraal in Lelystad gelegen pand beschikbaar waar we ook nog wel enkele honderden migranten kunnen huisvesten.

  reageer
 • Faerie

   

  Erger nog, de discriminatie is al lang gaande. Statushouders of doelgroepers krijgen al de goedkoopste woningen (die 30% van de voorraad die daar nu naartoe gaat) terwijl minima die op de wachtlijst staan de torenhoge huren mogen ophoesten, terwijl ze dat niet kunnen en daardoor in de schuldhulp komen.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Net als in de jaren zestig zullen deze woningen vermoedelijk ook het predikaat revolutie woningen meekrijgen, ook wij hanteren hier een kasten systeem.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Als je kunstmatig jaren lang de huurmarkt nood in stand houd creëert men vanzelf een grotere markt voor koopsector, en dat in een sociaal onstabiel land. Ons kent ons!

  reageer
 • Pfff

   

  En ineens kan alles.

  reageer
 • Marcp

   

  Vele wachten op een woning geen paniek ga ja maar bij familie of vrienden wonen Komen er duizenden uit een ander land en hupse fan woningen bouwen Ongeloofelijk wat een beleid komen dit soort mensen van een andere planeet Dit kost zoveel geld ouderen en zieken hebben we geen geld voor maar hier voor gaat de schatkist open Wat een land

  reageer
 • kalknagel

   

  In Overgooi is genoeg ruimte om te bouwen.

  reageer
 • As

   

  Dat riekt naar discriminatie, er zijn genoeg woningzoekende die al jaren op een woning wachten en die mogen dus nog langer wachten maar gelukkig maakt Verbeek daar wel een kanttekening bij. Dus bij deze wil een oproep doen aan alle woningzoekende, meld je aan bij een AZC zeg dat je geen paspoort heb en je maakt sneller kans op een woning dan dat je nu maakt

  reageer
 • Peter

   

  Toen het nog alleen de eigen inwoners waren op de wachtlijst was er niets aan de hand en hadden ze pech. Nu het asielzoekers zijn moeten we opeens aan de slag en mogen bij Gods gratie de eigen inwoners ook meeprofiteren. Politici begrijpen waarschijnlijk niet dat de Nederlanders het helemaal zat zijn. En dan heb ik het echt niet alleen over bepaalde lagen van de bevolking zoals beleidsmakers ons graag willen doen geloven. Net alsof je als hoogopgeleide blij bent met een enorme toename van werklozen en mensen die een hele andere kijk hebben over mensenrechten e.d.

  reageer
 • HM

   

  De PvdA staat al weer klaar om bakken met belastinggeld uit te gaan geven. En als de burgers (die niks gevraagd worden) daar wellicht anders over denken, gaan ze het gewoon "nog een keer uitleggen".

  reageer
 • lelystedeling

   

  Dit is van de gekke, huizen voor de vluchtelingen bouwen. En de Nederlanders die een woning nodig hebben mogen jaren wachten. Ik stem voor uit de EU. Enkel maar betalen voor die lui in Brussel. En dan nog miljarden naar het buitenland terwijl het Nederlandse volk wordt uitgeknepen. Genoeg is genoeg.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert