Ziekenhuizen kunnen winst maken en uitkeren

FLEVOLAND
De ziekenhuizen van de MC Groep in Lelystad, Emmeloord en Dronten kunnen in de toekomst winst maken en uitkeren aan investeerders. Dat schrijft RTL Nieuws naar aanleiding van de inschrijving van MC IJsselmeerziekenhuizen in het register van de Kamer van Koophandel.

De rechtsvorm van de zorginstelling is deze zomer gewijzigd van een stichting naar een besloten vennootschap. Die wijziging maakt een winstuitkering in principe mogelijk. Bij een stichting mag alleen winst worden uitgekeerd als de opbrengst voor ideële doelen wordt gebruik, bij een bv geldt dat niet.

Overigens is het wettelijk nog niet toegestaan dat ziekenhuizen winst uitkeren. Hoewel de Tweede Kamer vorig jaar instemde met een wetsvoorstel hierover, moet de Eerste Kamer nog akkoord gaan.

reacties (14)

 • Anderson Morris

   

  Denk je dat je een lening krijgt? Heeft u een dringende lening serieus nodig om uw eigen bedrijf te starten? Ben je in de schuld? Dit is uw kans om uw wensen te bereiken. Wij bieden persoonlijke leningen, commerciele leningen en bedrijfsleningen en allerlei leningen met 2% rentevoet voor meer informatie, neem dan contact met ons op via email (andmoris38@gmail.com)

  reageer
 • .\/\/.

   

  Willen alle mensen die hier zo verbolgen zijn zich even afvragen of ze misschien voor de partijen in het kabinet Balkenende II hebben gestemd, waarin VVD-minister Hoogervorst, voortbouwend op wat Minister Els Borst had voorbereid, in 2006 de marktwerking in de zorg introduceerde? Al die VVD-stemmers die alleen naar hun hypotheekje keken: bedankt!

  reageer
 • Ja

   

  Deze hartpatiënt volgt zijn cardioloog.

  reageer
 • joop

   

  die loek winter is een boef.

  reageer
 • Flevowatcher

   

  Voordat dit ziekenhuis een BV mag worden dient er eerst nog terugbetaald te worden: aan de gemeente Lelystad die destijds een aantal mio heeft voorgeschoten/geleend bij de 'redding' van dit Ziekenhuis (renteloos of niet, dat ben ik even vergeten, mio of 7?) een BV heeft inderdaad andere rechten dan een stichting, dus laat de gemeente even opletten! En: de kwaliteit van dit ziekenhuis holt weer achteruit, dus dat wordt weer aankloppen bij de gemeente om een goed ziekenhuis te behouden... Het drama van 2006 zo ongeveer zal zich wel herhalen... Ik ga al jaren naar Utrecht, wel ver weg maar nooit meer een orthopeed die zegt: meneer, daar moet u maar mee leren leven... ! (is geschorst: weggestuurd)

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .vv.

   

  Dit was de bedoeling van de ondernemer. Nu nog een deal met de verzekeraar, dat de bevolking van deze provincie alleen de behandeling in ZIJN ziekenhuizen vergoed krijgt, dan is de opzet geheel geslaagd...

  reageer
 • koos

   

  De provincie en gemeente hebben er eerst geld in gestopt om het te redden een paar jaar geleden. Datzelfde belastinggeld word nu uitbetaald aan dhr Winter. Kassa.

  reageer
 • KC

   

  Helemaal gelijk. Denk maar aan de tweede golf cardiologen, oogkunde, etc. Wie volgt?

  reageer
 • Nol

   

  Ja ook nu blijkt maar weer dat geld belangrijker is dan de mens! Goed zo mensen ga zo door..

  reageer
 • Mimi

   

  Uit betrouwbare bron begrepen wat Winter van de MC groep af wil, omdat het onvoldoende rendeert.

  reageer
 • Mimi

   

  Daar gaat het hier toch niet over! Hou nou maar op te zeuren. We weten wel dat je links bent.

  reageer
 • Jan

   

  En ondertussen lopen achter elkaar de artsen weg naar andere ziekenhuizen.... Eigenlijk een schandaal dat de MC groep enkel bezig is met winst proberen te maken, in plaats van kwaliteit te leveren en vast te houden.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Overigens is het wettelijk nog niet toegestaan dat ziekenhuizen winst uitkeren. Hoewel de Tweede Kamer vorig jaar instemde met een wetsvoorstel hierover, moet de Eerste Kamer nog akkoord gaan. Voorkennis? Intriest wat er allemaal gebeurd, we kopiëren het Amerikaans inhumane model, de mensen welke de eed van hippocrates hebben gezworen moeten nu financiële afwegingen maken. Patienten worden verplicht medische diensten af te nemen van zulk een systematiek want de verzekeraar bepaald.

  reageer
 • Milka

   

  Maar is dat door de vluchtelingen gekomen? Ik denk van wel.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert