"Provincie moet niet dreigen met onderzoek gemeentebesturen"

DRONTEN
Burgemeester Aat de Jonge van Dronten heeft hoge verwachtingen van de plannen van D66-gedeputeerde Michiel Rijsberman voor bestuurlijke vernieuwing in Flevoland. Wel waarschuwt hij de gedeputeerde dat die niet moet dreigen met een onderzoek naar de effectiviteit van de gemeentebesturen.

In de zondageditie van het tv-programma Over Flevoland Gesproken zegt De Jonge dat Rijsberman een dergelijk onderzoek heeft aangekondigd, tijdens een eerste overleg met de Flevolandse burgemeesters over intensievere samenwerking.

Volgens de burgemeester van Dronten kan de gedeputeerde zich beter verdiepen in een eerder onderzoek uit 2010, waarin ook kritische kanttekeningen werden geplaatst bij het functioneren van het provinciebestuur.

reacties (9)

 • Frank patat

   

  Heel goed dat de gemeente en zeker der aat de jonge eens gecontroleerd word !

  reageer
 • frits

   

  Ook helemaal mee eens. Het onderzoek moet wel tot iets leiden. De provincie moet niet zichzelf koste wat kost beschermen. En inderdaad, de reactie vanuit Dronten speeelt boekdelen. Over het amateuristische bestuur van de gemeente Lelystad zullen we het maar niet hebben... Laat Flevoland een proefgebied worden met grote krachtige provincievrije gemeenten (nou ja, de BES-eilanden kunnen ook al zonder provincie, en dat is geen experiment). In de tijd van de RIJP en de ZIJP ging het in Flevoland ook prima; toen was er sprake van daadkrachtig en efficiënt bestuur dat de regio in hoog tempo opbouwde.

  reageer
 • Frank

   

  Ze moeten ook niet dreigen,laat ze het eens onderzoeken hier in Dronten. Of het allemaal zo koosjer is als word voorgeschoteld

  reageer
 • Hans de Boer, Lelystad

   

  Helemaal mee eens.

  reageer
 • Dirk2

   

  Frits, Helemaal mee eens. Echter bestuurlijk onderzoek is niet verkeerd! De feodaliteit die de heer De Jonge hier te toon spreidt is kenmerkend voor de bestuurlijke inrichting van onze gemeenten. Iedereen heeft recht op controle, de overheid zeker intern. Soms is alleen een klokkenluider genoeg. Wel fijn als iemand op voorhand de verdediging kiest en daarmee alle twijfel legitiem maakt. Controleren dus en harde maatregelen waar nodig. Begin eens in de hoofdstad van Flevoland...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • frits

   

  Het is zo simpel: provincie opheffen, taken over naar gemeenten, en de gemeenten vergroten door samenvoeging NOP/Urk en samenvoeging Lelystad/Dronten. Zeewolde samenvoegen met Harderwijk/Ermelo/Elburg.

  reageer
 • Jacob

   

  De heer De Jonge profileert zich door zijn decorumvolle voorkomen als een regenteuze bestuurder uit bijv de 30'er jaren en laat hiermee ook blijken hoever hij hierdoor van zijn medeburgers afstaat, die hij als een goed huisvader dient te vertegenwoordigen. Wat de heer De Jonge in dezen te melden heeft, zijn van weinig toegevoegde waarde zijnde politiek correcte vertelsels aan het adres van een van zijn politieke vrinden, waarbij toch iets doorschemerd van het feit dat de heer De Jonge zich terdege bewust is van de politieke consequenties voor hemzelf en zijn politieke vrinden van hetgeen nu aan de hand is, voor de verkiezingen in 2017, 2018 en 2019. Mocht de heer De Jonge ooit willen deelnemen als een van de kandidaten bij toekomstige burgermeesters verkiezingen en daarbij enige kans op succes, dan raad ik hem ten zeerste aan zijn profilatie aan de huidige tijd aan te passen.

  reageer
 • Rob

   

  Het zijn net kleine kinderen

  reageer
 • Hendrik

   

  Welkom in de grote mensen wereld. .waar iedereen op haar/zijn kunnen wordt beoordeeld

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert