Media036 medio november van start

ALMERE
Media036, de nieuwe lokale omroep in Almere, start in de tweede helft van november met proefuitzendingen. Dat zegt directeur Willem Miermans. De omroep heeft de helft van de gemeentelijke subsidie van 47.000 euro gekregen. De gemeente en Media036 maken nu afspraken en dan wordt dit jaar nog het tweede deel overgemaakt.

Op dit moment wordt de radio- en televisiestudio in Schouwburg Almere opgebouwd. Het streven van de omroep is om dagelijks een Almere journaal van acht tot tien minuten uit te zenden en programma's te maken over onder meer politiek en sport. Deze programma's worden niet alleen door de omroep zelf gemaakt, maar ook aangeleverd door instellingen in de stad.

Media036 heeft nu 70 medewerkers, Miermans hoopt de komende jaren naar 200 medewerkers door te groeien om zo 'een volwaardige omroep' neer te zetten. Volgens Miermans liggen de commerciële activiteiten van de omroep 'voor op schema'.

reacties (11)

 • Peter

   

  Het is duidelijk als het bedrijfsplan wordt doorgelicht dat de doelstelling van media036 is om de zenders te gebruiken om de internetklanten te promoten. Zeg maar de gratis reclame voor de eigenaar van de bladen. Las je een lokale omroep bent, wat heeft het dan voor zin om commerciële mensen aan te stellen in Lelystad en het gooi. Ik denk niets. Er is ook een verdien model van 30% management vergoeding. Zo staat in het plan 30% fee voor het binnen halen van reclame of sponcercontracten maar ook bv de Rabo toren huur contract. Daar voor stond per jaar 6600 euro commissie gereserveerd voor dhr, Miermans. Kjk dat nu ik dus niet zuiver. Rabobank denkt iets Goeds te doen voor de stad en dhr. Miermans stopt daar jaarlijks geld voor in eigen zak. Ik ben benieuwd naar de deal met het KAV. Wat is daar mee geregeld.

  reageer
 • Bor

   

  Ach Peter, of moet ik zeggen Cor? Ga toch eens nuttiger zaken doen dan je voormalig opponent het leven zuur te maken. Of is de karaokemarkt ingestort en heb je echt niets anders te doen?

 • Kees

   

  De kracht van de lokale radio en tv was altijd juist het amateuristische. Bijvoorbeeld bij de triatlon, gewoon een camera aan en de hele dag uitzenden. Als Almeerder had ik toen het idee; leuk, net of je er zelf bij zit. Op een nieuwsbulletin van 8 minuten zit ik niet te wachten. Dat doet OF al.

  reageer
 • Pzaal

   

  Omroep Flevoland zend al genoeg moois uit. Media 036 wordt hem gewoon niet.

  reageer
 • Joost

   

  Nu al subsidie uitkeren terwijl er nog niets is neergezet??? Resterend bedrag nog dit jaar?? Was toch voor een HEEL jaar die subsidie?? Gelukkig ligt het commerciele voor op schema......

  reageer
 • Broeder Janus

   

  Beste mensen, dit is hoe het zal gaan: Meneer Miermans zal meer subsidie gaan vragen, zoekt sponsoren waarbij hij het grootste gedeelte van de inkomsten zelf houdt voor zijn werk, daarna vraagt hij de gemeente meer geld, als dat niet lukt is het einde verhaal en heeft ie zelf zijn zakken gevuld. En 200 medewerkers, wat een grap! Hij wordt zelf betaald en verder worden veel vrijwilligers met beloftes aan het lijntje gehouden. En om het belangrijkste niet te vergeten: Lokale radio/tv is echt iets uit 1995, niemand zal ernaar gaan kijken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Geert

   

  70 medewerkers. Waarvan 69 vrijwilligers en 1 (Miermans) betaald. Zo kan ik het ook.

  reageer
 • Krek

   

  Zo is het!

 • Alex

   

  maar er wordt ook al gesproken om commerciële mogelijkheden en volgens mij kan een lokale omroep nooit geen commerciële activiteiten ontplooien dat is volgens mij tegen de regels van het Commissariaat van de media

  reageer
 • Peter

   

  Heeft iemand een idee wat het aan tijd kost om 8/10 minuten een journaal te maken met alleen vrijwilligers op een regelmatige wijze elke dag? Een groep van mensen die de opnames maken, exacte, inspreken, er is een stelling voor nieuws. Elke minuut kost 6 mens uren voorbereiding. En die subsidie is toch voor een heel jaar leveren van radio en tv? Dus als je maar begint heb je al 47.000 euro subsidie

  reageer
 • ik

   

  Maar het wordt een ieder nu natuurlijk wel duidelijk waarom er gekort moet worden op de hulp aan ouderen !

 • ohm1981

   

  Ik vind OF al goed genoeg.

  reageer
 • frits

   

  heeft totaal geen toegevoegde waarde hier in almere ,er zijn zenders zat ,dus hier missen we niks aan

  reageer
 • Opa69

   

  Zitten wij hierop te wachten??? Ik vind dat Omroep genoeg gevarieerde programma's uitzendt!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert