Vijf ingehuurde buschauffeurs krijgen boete

ALMERE
Vijf buschauffeurs hebben zaterdag in Almere een boete gekregen omdat ze door rood reden op de busbaan. Dat meldt de politie.

De buschauffeurs waren ingehuurd door de NS omdat er geen treinen reden tussen station Almere Oostvaarders en Weesp. De politie ging controleren nadat treinreizigers hadden geklaagd over buschauffeurs die de verkeersregels aan hun laars lapten.

De vijf bestuurders kregen een boete van 230 euro. Eén buschauffeur moest bovendien openstaande boetes van bijna 2500 euro betalen voordat hij verder mocht rijden.

reacties (20)

 • john johan otten

   

  ja je ziet het goed ik leef nog steeds,en vind het terewcht dat ook een buschauffeur een boete lrijgt als hij de hard rijd of door het rode licht scheurt met bven zijn snelheidslimit wat is toegestaaan ook voor een buschauffewur de zelfd regels in het verkeer geld net als de andere verkeersdeelnemers in almere en terest in nedrland,geld ook voor fietsers en anderew twee wielers.john johan otten

  reageer
 • Rob.Erto

   

  100% onzin. De bussen reden het traject Almere CS - Almere Poort geheel over de bestaande busbanen, tevens hoefden ze nergens onder het spoor door.

  reageer
 • Thomas

   

  Ik weet vrij zeker dat het fenomeen 'verkeerslicht' niet alleen in Almere bestaat en de chauffeurs dus bewust door rood reden.

  reageer
 • wilma

   

  Ik kwam zaterdag tijdens een wandeling langs de Kruidenwijk. Toevallig de motorrijders gezien die naar de begravenis van hun leider gingen. Veel overtredingen; politie heeft een oogje dichtgedaan, om alles in goede banen te leiden en dat kan wel. Nee, niet de buschauffeurs wel en het verkeer op de Kruidenweg niet. Ik blijf erbij; ik hoop niet dat de chauffeurs het zelf moeten betalen.

  reageer
 • Pietje

   

  Als er een aanrijding op de busbaan is, is het naar de reacties die dan verschijnen volgens velen de schuld van asociaal rijdende chauffeurs (terwijl dan na onderzoek meestal blijkt dat de fietser of brommerrijder zelf door rood reed). Nu worden chauffeurs van wie geconstateerd wordt dat ze door rood rijden bekeurd (en een ervan dus al herhaaldelijk bekeurd is - NS let op wie je inhuurt!) en is het weer niet goed. Je zou er de weg van kwijtraken... En @Mark: ik heb gisteren en eergisteren toch ook zelf weer kunnen zien dat de treinvervangende bussen gewoon van de busbanen gebruik maakten, net als altijd. Benieuwd waar jij je kennis vandaan haalt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pamela

   

  Of ze nou op de busbanen reden of niet, als beroeps chauffeur hoor je een stoplicht dusdanig op tijd op te merken dat jij nog voldoende kan afremmen voor het rode licht. De boetes die hierdoor zijn uitgedeeld lijken mij dus rechtmatig.

  reageer
 • Snorretje

   

  Tot jou kind doodgereden wordt omdat een malloot door rood rijdt.

  reageer
 • Pzaal

   

  Bulshit verhaal. Ik ben vrijdag avond met de bus vanuit Weesp terug gekomen en vanaf Almere Poort keerden ze gewoon de busbaan op naar Muziek wijk en Almere Centraal.

  reageer
 • Een buschauffeur is een beroepschauffeur, je mag dus ook van zo iemand verwachten dat die zich aan de verkeersregels houd. en door rood rijden hoort daar zekers niet bij, dus terecht dat er bekeuringen zijn uitgedeeld.

  reageer
 • Mark

   

  Almere heeft dan wel busbanen maar daar konden en mochten deze bussen geen gebruik van maken. Tevens konden een aantal bussen niet onder het spoor door vanwege de hoogte. Ik ben van mening dat ook de buschauffeur de intentie heeft om een ieder veilig en snel op de plek van bestemming te brengen echter zonder de verkeersregels te overtreden.

  reageer
 • steef

   

  terecht hoor

  reageer
 • tamara

   

  Wauw, knap hoor... waarom zal er toch steeds minder respect zijn voor politie. Schijnbaar zijn er geen boeven te vangen

  reageer
 • Milka

   

  Mensen, geloof toch niet alles, deze mensen hebben niets gedronken en wilden alleen maar goed doen. Schande voor de kwaadsprekers

  reageer
 • Peter

   

  Huh? Lees ik dat nou goed? Omdat de chauffeurs niet uit de regio komen en het op dit moment een zooitje is, mag er geen bekeuring worden uitgeschreven? Ik weet het niet hoor. Maar de wegen zijn juist gemaakt voor bussen, heet zelfs een busbaan. En waar je ook vandaan komt als chauffeur. Rood=rood. Goede actie van de politie

  reageer
 • Wilma

   

  Buschauffeurs komen niet uit onze regio, weten hier heg nog steg. Ik heb ze weleens in de bus de weg moeten wijzen naar station parkwijk. Het is allemaal vervelend voor de passagier, maar om nu bonnen uit te schrijven, vind ik te ver gezocht. Het is toch al een zooitje met die treinen, omdat ze 3 dagen niet rijden.

  reageer
 • C.Brugman

   

  Klagen is makkelijk, maar hebben de klagers zelf wel eens achter het stuur van een bus of vrachtwagen gezeten?? De wegen in Almere zijn niet gemaakt voor bussen , daar zijn immers toch de busbanen voor? Bovendien moet iedereen die in het openbaarvervoer werkt altijd uitkijken wat en hoe hij of zij iets aan het doen is, voor je het weet klaagt of klikt er iemand. Bah in wat voor een land leven wij! Ik zou zeggen klagers kijk eerst een naar jezelf......

  reageer
 • Sjaak de

   

  Krijg bij het woord bus inmiddels kriebels, ben blij dat ik zelf rij. Het is zeker goed dat de politie deze heren even heeft gereset goed zou zijn het niet bij deze ene keer te laten.

  reageer
 • Roel

   

  Nou lekker dan, dan zit je als reiziger in een bus waarvan de chauffeur overtedingen maakt en zelfs achterstand in betalen van boetes heeft. Hoe betrouwbaar kun je nog reizen.

  reageer
 • Pzaal

   

  Dat is al mooi lullig. Als reiziger baal je al dat je hele stukken met de bus moet en dan krijg je deze vertraging er ook nog eens bij van die agenten.

  reageer
 • Ab

   

  Die chauffeurs reden vet asociaal. Prima actie.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert