Brand in plezierjacht Urkervaart

URK
Een plezierjacht dat ligt aangemeerd langs de Urkervaart bij Urk is in de nacht van zaterdag op zondag uitgebrand. Volgens de politie was er niemand aan boord en kon de brandweer het vuur snel blussen. Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan.

De provincie controleert momenteel op boten die illegaal zijn aangemeerd, onder meer langs de Urkervaart. De provincie waarschuwt booteigenaren om de vaartuigen weg te halen, anders worden ze weggesleept.

Volgens de provincie vormen deze boten een hinder voor het scheepvaartverkeer en komt het ook voor dat er brand wordt gesticht in de boten. Of dat bij het plezierjacht dat in de nacht van zaterdag op zondag is uitgebrand het geval is, is niet duidelijk.

reacties (2)

  • Knielus

     

    Ooooohh, das ook wat om zomaar de sirene aan te zetten terwijl jij lekker lag te slapen. De brandweer wist van te voren natuurlijk dat er weinig aan de hand was toch?? Mail even je gegevens naar de brandweer voor als er bij jezelf eens brand is... Dan kunnen ze er rekening mee houden dat de sirene niet aan hoeft. Pfffff

    reageer
  • En een brandweer die de hele rit de sirene aan heeft voor het vele verkeer midden in de nacht. Is het geen vuurwerk dan de bestrijders wel. Bedankt.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert