Te druk bij Nacht van de Nacht: deuren eerder dicht

ALMERE
De Nacht van de Nacht op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere was zaterdag zo succesvol dat de organisatie bezoekers weg heeft moeten sturen. De veiligheid van de bezoekers was niet meer te garanderen. Dat zegt organisator Stad en Natuur.

Even na half negen ontstond in het bos waar een sprookjeswandeling werd gehouden een opstopping. Er waren tot op dat moment zo'n 3000 bezoekers. In overleg met onder meer de politie is besloten de mensen te vertellen dat zij beter konden vertrekken.

Met de Nacht van de Nacht vragen de Natuur- en Milieufederaties aandacht voor lichtvervuiling en energiebesparing. Het evenement werd op meerdere locaties in Flevoland gehouden. In totaal waren er in de gehele provincie 5000 geïnteresseerden.
reacties (3)

 • Antje Ha

   

  Heel raar om mensen die er al zijn weg te sturen. En wat garandeert de organisatie eigenlijk? Waarschijnlijk helemaal niets. Zou er iets gebeuren dan is er echt geen schadeverhaal of sanctie.

  reageer
 • joost

   

  Allemaal met de auto gekomen natuurlijk. Een kleine 300 liter benzine met koude motor verstookt. Heerlijk die bewustwording van mensen.

  reageer
 • ron

   

  mij iets te veel aandacht voor lichthinder. Er zijn veel mensen die niet blij zijn met het feit dat er steeds meer lichtmasten worden uitgeschakeld. het is vermoeiend rijden en daarmee onveiliger. Ik vind dat de balans is doorgeslagen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert