Almeerse terrorismeverdachte 2 weken langer vast

ALMERE
De 18-jarige Almeerse jongen die eerder deze maand bij de Bulgaars-Turkse grens is aangehouden omdat hij zich in Syrië wilde aansluiten bij de terroristische organisatie IS blijft 14 dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris in Lelystad maandagmiddag bepaald.

Een 17-jarig meisje uit Utrecht dat tegelijkertijd met de Almeerder werd aangehouden mag haar proces onder strenge voorwaarden in vrijheid afwachten. Zij wordt nog wel steeds verdacht.

De ouders van het meisje deden op vrijdag 2 oktober aangifte van vermissing. Diezelfde dag meldden de ouders van de jongen uit Almere dat zij het vermoeden hadden dat hun zoon wilde uitreizen. Tegen hem werd een Europees Aanhoudingsbevel uitgevaardigd.

Van de Bulgaarse autoriteiten kwam op maandag 5 oktober de melding dat de jongen uit Almere samen met een jongen uit IJmuiden was aangehouden bij de grens tussen Bulgarije en Turkije. Zij reisden per bus. In de bus zat ook het 17-jarige meisje uit Utrecht. Zij werd daarop ook aangehouden. Vorige week keerden de drie terug uit Bulgarije.

Het drietal wordt verdacht van deelname aan een organisatie met als oogmerk het plegen van terroristische misdrijven. De jongen uit IJmuiden wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

reacties (5)

 • onbegrijpelijk

   

  Dubbele nationaliteit? Meteen uitzetten persona non grada en nooit meer terug

  reageer
 • Niks overdreven, dit soort figuren mogen nooit meer tussen de bevolking komen

  reageer
 • .\/\/.

   

  "een levensgevaarlijke tikkende tijdbom" - overdrijven is ook een vak.

  reageer
 • 2 weken maar ??? Die moet je nooit meer vrijlaten, is een levensgevaarlijke tikkende tijdbom !!! Voorbeelden genoeg van de laatste jaren.

  reageer
 • Ariepaap

   

  Zo zo nog twee weken langen vast?en dan een uitkering en een begeleider waar hij 1 maal per week mee kan praten

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert