Gemeente heeft gemiddeld meeste achterstandsleerlingen

URK
Basisscholen op Urk hebben in Flevoland gemiddeld de meeste achterstandsleerlingen.

Dat zijn bijvoorbeeld kinderen van ouders met een laag opleidingsniveau of met een niet-westers allochtone achtergrond. Landelijk daalt dit aantal leerlingen al vijf jaar op rij.

Uit cijfers van het CBS blijkt dat Urk juist een toename heeft in vergelijking met vorig jaar, net als Lelystad en Dronten overigens. Het gaat om kleine stijgingen tussen de 0,5 en 0,7 procent.

reacties (4)

 • Bezorgd

   

  Wel een onderzocht hoe dat komt? Niet doordat de Urkers laag opgeleid zijn namelijk. Op Urk worden veel kinderen opgevangen die getraumatiseerd zijn doordat ze plotseling uit huis worden geplaatst. Ook hier veroorzaakt het "geweldige" jeugdzorg dus weer een probleem. De meeste van deze kinderen hadden ongetwijfeld beter thuis af geweest, maar ja dat levert geen geld en werk op.

  reageer
 • Jacob

   

  Ik hou en ben ook trots op het Nederland van weleer, inclusief URK en haar gemeenschap van hartwerkende landgenoten die een vak beheersten en heirmee door hard werke een eerlijke boterham probeerden te verdienen. Achterstandskinderen zijn kinderen waarvan de ouders laag opgeleid zijn. Dat kun je negatief uitleggen, maar ook deze mensen zijn hard nodig in de maatschappij en daar geen haar minder om, integendeel. Tot deze categorie worden ook schipperskinderen gerekend alsmede woonwagen en zigeunerkinderen. Daar kan ik mij nog wat bij voorstellen, maar ik weiger deze groep leerlingen op een hoop te laten gooien met leerlingen die behoren tot een culturele minderheid (cumi-leerlingen) en waarvan de ouders een laag opleidings- en beroepsniveau hebben. Daartoe zou ik het plezierig hebben gevonden indien in deze "statistische" publicatie, waar het gaat over een gemiddelde, was opgenomen hoeveel leerlingen er tot de laatste categorie behoren en dan afgezet op het totaal.

  reageer
 • wallander

   

  Waarom had jij niet anders verwacht?

  reageer
 • Neve

   

  Ik had ook niets anders verwacht.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert