Stichting Live for Lives aan de slag op Lesbos

ENS
De vrijwilligers van de stichting Live for Lives zijn aangekomen op het Griekse eiland Lesbos om daar bootvluchtelingen te helpen.

De stichting is opgericht door Ramona Brongers uit Ens. Ze wist 36 vrijwilligers uit het hele land mee te krijgen naar Lesbos om daar vooral zwangere vrouwen en kinderen te helpen.

Volgens Brongers is de situatie in de opvangkampen 'mensonterend'. De stichting heeft een medische post opgezet en de hulpverleners delen voedsel en kleding uit aan de vluchtelingen. De stichting is ook een actie gestart om het vuilnis bij de kampen op te ruimen.

reacties (6)

 • Bertus

   

  Ik ben net terug van Lesbos. En heb gezien dat de Stichting Bootvluchteling het verschil in ieder geval niet maakt. Ze zijn daar met zo’n 30 a 40 mensen, claimen tussen alle andere organisaties een klein stukje van de kust waar ze, alleen overdag, inderdaad de vluchtelingen aan wal helpen, een flesje water en een folie deken geven en that’s it! Het vervoer wordt door Deense vrijwilligers geregeld, in de kampen waar ik heb gewerkt heb zie je ze niet en tenten van deze stichting zijn ook nergens te bekennen. Wel zie ik ze relaxed lunchen en dineren in verschillende restaurants. Ik mag hopen dat de dames en heren dat zelf betalen, maar ben bang dat hun mooie bedrukte outfits uit de donaties worden betaald.

  reageer
 • Jacob

   

  De homepage van de website van “Live for Lives Foundation” laat op een zeer sprekende wijze zien wat er met je kan gebeuren indien je als samenleving maar wat hebt aangeklooit en je doen en laten laat bepalen door etniciteit. De gevolgen daarvan zijn noch mijn verantwoordelijkheid noch die van mijn kinderen en kleinkinderen. Wellicht kan deze stichting zich terplekke meteen ook eens bezig gaan houden met heropvoeding en een omslag in de daar heersende cultuur, normen en waarden. Alwaar niet alleen een uitdaging maar ook een dankbare taak.

  reageer
 • ron

   

  misschien is het probleem van vuil wel anders dan jij denkt. (men beschrijft het probleem namelijk niet).

  reageer
 • Tsja

   

  Zeker weer van die Groen Links types. Kansloos en totaal overbodig.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dan ben jij zeker zo'n PVV'er. O, wacht, dat is ook een cliché. Denk ook zèlf eens zou ik zeggen.

 • Jan

   

  De situatie in kampen in mens onterend ? Wat verwachten ze dan dat ze in een 5 sterren hotel worden opgevangen ? En de stichting moet de rotzooi opruimen in de kampen ? Hebben ze dat fatsoen zelf niet eens ? Ik mag toch hopen dat zulk soort stichtingen geen steun krijgen van gemeenschapsgeld...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • hans49

   

  Kunnen die zgn 'vluchtelingen' hun eigen rotzooi niet opruimen? Je mag pas doorreizen als je je troep hebt opgeruimd....

  reageer
 • MKM

   

  En vervolgens komen ze bv in Nederland en zien ze hoe keurig wij onze troep opruimen...

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert