Gemeente: "Spoorbaanpad juist veiliger geworden"

ALMERE • Di 27 oktober 2015 | 16:56 • Dinsdag 27 oktober 2015 | 16:56
Het Spoorbaanpad in Almere is veel veiliger geworden sinds de invoering van een aantal maatregelen. Dat laat een woordvoerder van de gemeente Almere weten na de oproep van voetbalclub SC Buitenboys om het Spoorbaanpad te mijden.

Volgens de gemeente zijn veel struiken gesnoeid langs het Spoorbaanpad en is de verlichting verbeterd. Er zou ook meer toezicht zijn door de inzet van politie en handhavers en scholieren is geleerd om hun telefoon 'boefproef ' te maken. Volgens de gemeente is in de eerste zes maanden van dit jaar het aantal straatroven in Almere gehalveerd ten opzichte van dezelfde periode in 2014,

De voetbalclub riep maandag leden op uitsluitend nog in groepjes over het Spoorbaanpad te rijden vanwege twee straatroven op een trainer en een jeugdlid. De gemeente zegt wel begrip te hebben voor de oproep van Buitenboys. "Elke straatroof is er één teveel", aldus de woordvoerder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel