Gemeente: "Spoorbaanpad juist veiliger geworden"

ALMERE
Het Spoorbaanpad in Almere is veel veiliger geworden sinds de invoering van een aantal maatregelen. Dat laat een woordvoerder van de gemeente Almere weten na de oproep van voetbalclub SC Buitenboys om het Spoorbaanpad te mijden.

Volgens de gemeente zijn veel struiken gesnoeid langs het Spoorbaanpad en is de verlichting verbeterd. Er zou ook meer toezicht zijn door de inzet van politie en handhavers en scholieren is geleerd om hun telefoon 'boefproef ' te maken. Volgens de gemeente is in de eerste zes maanden van dit jaar het aantal straatroven in Almere gehalveerd ten opzichte van dezelfde periode in 2014,

De voetbalclub riep maandag leden op uitsluitend nog in groepjes over het Spoorbaanpad te rijden vanwege twee straatroven op een trainer en een jeugdlid. De gemeente zegt wel begrip te hebben voor de oproep van Buitenboys. "Elke straatroof is er één teveel", aldus de woordvoerder.

reacties (6)

 • Jojanneke

   

  Als de gemeente dit "afgenomen" noemt dan moet het voorheen helemaal een soort fietspad-naar-de-hel zijn geweest. Je wordt er nog steeds beroofd. Er is helemaal geen controle op dat fietspad. Helemaal niet. Er staan geen camera's bij de kruispunten bijvoorbeeld, of bij de onderdoorgangen. Niks. En ook politie op de fiets rijdt er niet rond ter voorkoming van berovingen. Nee hoor de voetbalclub heeft groot gelijk: NOOIT alleen over het Spoorbaanpad fietsen.

  reageer
 • kees

   

  Ja er is al tijden steeds een stuk afgesloten dus en gebeurt er ook niets

  reageer
 • steef

   

  de gemeente moet eens samen op de fiets en op pad gaan . luister eens naar de burger

  reageer
 • George

   

  De gemeente is af en toe echt totaal de weg kwijt. Afgenomen? De kranten en 112 meldingen staan er bol van!

  reageer
 • johan54

   

  Beste gemeente, u hoeft alleen maar de berichten van omroep Flevoland te lezen. U zult dan een heel ander beeld krijgen dan de cijfertjes die aangeleverd worden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • lexxie

   

  Zeker veiliger geworden e gebeurd niets meer omdat iemand met gezond verstand er niet durft te fietsen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert