Inspectie ziet nog drie zwakke scholen

LELYSTAD
Het gaat volgens de onderwijsinspectie niet goed op de openbare basisscholen De Grundel en De Tjalk in Lelystad. Beide scholen hebben na een bezoek van de inspectie te horen gekregen dat ze onder verscherpt toezicht komen te staan.

Voor De Grundel geldt zelfs dat de inspecteurs denken aan zeer zwak, dat meldt overkoepelende Stichting School, waar De Grundel onder valt. De basisschool in de wijk Gondel telt zo'n 150 leerlingen. De afgelopen drie jaren lag de cito-score van groep 8 er onder het landelijk gemiddelde.

Goed nieuws was er voor basisschool De Triangel in Lelystad. Die staat niet langer te boek als zwak. Binnen een jaar is het verscherpte toezicht opgeheven. Het goede nieuws werd op school gevierd met taart voor de medewerkers.

Lelystad telt nu drie zwakke scholen; De Grundel, De Tjalk en De Poolster.reacties (4)

 • Dirk2

   

  Zou er dan toch iets meer aan de hand zijn dan alleen onenigheid tussen bestuur en GMR? Nog maar net onder de vleugels van de gemeente vandaan en de problemen stapelen zich rap op.....merkwaardig allemaal. Kunnen wij hier gelijkwaardige problemen verwachten bij al die andere gemeente gesteunde instellingen nu deze ook steeds verder privatiseren zoals bijvoorbeeld het Werkbedrijf? Wat doet de Raad hiermee?

  reageer
 • Rudi

   

  Een score onder het landelijk gemiddelde gedurende 3 jaar of langer is N IET het criterium. Het criterium is dat een school 3 jaar of langer slechter scoort dan een vergelijkings--groep scholen met dezelfde achtergrond aan leerlingen e.d. Dat is heel iets annders dus dan het art. stelt.

  reageer
 • Koos

   

  Eigenlijk vind ik een zwakke score juist een pluspunt. In plaats van alle tijd in toetsen, testen en registratie te stoppen gewoon met de leerlingen bezig zijn. Wat zegt zo'n score nou eigenlijk? Niets dus.

  reageer
 • Johan

   

  Wat een prachtig voorbeeld van hoe de ''toets-gekte'' bij de inspectie en vooral bij de politieke partijen is door geslagen. Het geld voor extra leerkrachten verdwijnt in verliesposten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert