"Khalid K. leeft en heeft hoge positie bij IS"

ALMERE
Khalid K., de beruchte Syriëganger uit Almere, is nog in leven en heeft een hoge positie binnen terreurorganisatie IS. Dat zegt journalist Harald Doornbos.

Khalid K. is in de media al verschillende keren doodverklaard, maar Doornbos heeft in Syrië met twee mensen gesproken die de man hebben gezien. Eén van hen zag K. twee maanden geleden nog.

Een Syrische dokter zegt dat K. aan schizofrenie lijdt. De voormalige Almeerder zou tegen de arts hebben gezegd dat hij ongelovigen wil vermoorden. Khalid K. zette in het verleden foto's op Twitter waarop hij poseerde met afgehakte hoofden.

reacties (17)

 • Sjaak de

   

  De Russen bepalen zelf hun strategie, logischerwijs is de vijand direct aan je zijde een belangrijker doelwit dan de vijand achter deze vijand in een grondoorlog wel te verstaan, zeker weten komt de IS dan op een later tijdstip ook heviger aan de beurt en dan ook face to face. Vermoedelijk gaan de Russen in een korter tijdbestek de klus klaren zij zijn niet immers onderhevig aan politiek gekakel bij hun achterban en kunnen de oorlog voeren zoals je een oorlog moet voeren, de westerse alliantie heeft lang geleden al aangegeven dat het zeer lang ging duren (jaren) voordat de IS geëlimineerd zou zijn.

  reageer
 • ohm1981

   

  En blijf mooi daar!

  reageer
 • wiebe filippus

   

  Uiteraard is het de schuld van ons als Nederlanders, ook het ontstaan van IS is onze schuld. Alles is onze eigen schuld en we moeten het met een goed gesprek oplossen, de dialoog aangaan is de oplossing. Ik ben het eens met.\/\/. Samen willen we graag onze eigen schuld van alles duidelijk maken en samen willen we de wereld verbeteren met naar onszelf te kijken en de dialoog aan te gaan.

  reageer
 • Cursus

   

  Krijg je bij IS ook een cursus boos en stoer kijken? En zo iemand moet je serieus nemen?

  reageer
 • Kees

   

  Ja denk ik ook Zeker voor zijn moeder Waarschijnlijk verkeerde vrienden in zijn jeugd tegengekomen Ik denk hier weer liefdevol opvangen En een mooie kolom geven in de Volkskrant

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kees

   

  Inderdaad Sjaak. Als het westen zich gewoon terugtrekt uit dat wespennest en we laten het aan Poetin over, dan is het snel opgelost. Ook met het vluchtelingen probleem. Dat het ooit nog zover zou komen dat we Poetin dankbaar zouden zijn. Hoe erg kunnen we het failliet van onze westerse samenleving onderschrijven.

  reageer
 • KC

   

  De Russen strijden hoofdzakelijk tegen de tegenstanders van Asad en minder tegen IS.

  reageer
 • Jan

   

  Niemand gaat ergens gemakshalve, zoals jij het stelt, voorbij. Hier geboren en getogen, niets toegevoegd aan de maatschappij, alleen opvreten, zoals bekend is leven dit soort lui van uitkeringen waar hardwerkende mensen belasting voor moeten ophoesten. Hopelijk zien we ze nooit meer in Nederland terug, waar dan weer allerlei instanties zich tegen dit soort lui aan gaan schuren om ze te proberen in een soort van therapie te bekeren tot andere gedachten. Kosten ze nog meer voor de belastingbetaler! Misschien steek jij wel de kop in het zand door alleen maar commentaren te bekritiseren en geen stelling te nemen...

  reageer
 • Als de Russen hun werk daar goed doen is het zo dag Khalid.

  reageer
 • Dat er hier nog aandacht aan geschonken wordt, krijgt op den duur toch zijn verdiende loon. Kan niet snel genoeg zijn.

  reageer
 • Barbara

   

  Leeft ie nog? Ja, daar kan je van uitgaan, een tijd geleden, hij zit hoog bij IS hoogstwaarschijnlijk, moeilijk te vinden, ik geloof het wel, ja misschien, en toen was het zo, en nu misschien zo, ik weet dat niet zeker natuurlijk maar, ze dachten, de dokter "dacht", dat die shyzofreen was. Dacht? Geen onderzoek gedaan? Niets geen zekerheden dus...Vaag bericht..

  reageer
 • janet

   

  Stoer hoor die foto . Nou maar hopen dat hem nooit meer zien.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Al die mensen die het hebben over 'hier in Nederland' en 'de boel hier opvreten' gaan er gemakshalve aan voorbij dat er een grote kans is dat deze meneer hier geboren en getogen is. Natuurlijk kunnen we onze kop in het zand steken en blijven volhouden dat het een probleem is wat van buiten komt en dus 'gewoon' terug kan naar waar het vandaan kwam, maar dat gaat dus niet lukken.

  reageer
 • Jan

   

  Participeren? Je bedoelt waarschijnlijk parasiteren.. Zoals die klanten allemaal doen voordat ze naar hun grote pretpark afreizen. Eerst de boel hier opvreten en dan uitspugen en verfoeien.

  reageer
 • Cavia

   

  Het is woensdag...Wat men zaait is wat men oogst. Was het maar donderdag.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Vind het ernstig dat deze mensen met hun vulgaire verborgen agenda en lusten hier in Nederland binnen onze samenleving hebben kunnen participeren. Gelukkig deinzen de Russen er niet voor terug een oorlog te voeren face to face om de wereld oprecht van deze bizarre mensen te verlossen.

  reageer
 • -VV-

   

  Lieve jongen!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert