Ontslag pianolerares was terecht

NOORDOOSTPOLDER
De gemeente Noordoostpolder heeft een muzieklerares terecht met strafontslag gestuurd. Dat heeft de rechtbank in Utrecht bepaald. Strafontslag is de zwaarste straf voor ambtenaren omdat ze dan geen recht meer hebben op een uitkering.

De vrouw werkte jarenlang voor de gemeente als pianolerares. Ze meldde zich ziek omdat ze na een val van de trap evenwichtsstoornissen had. De gemeente ontdekte dat de vrouw reiki-cursussen gaf terwijl zij ziek was. Een detective werd ingeschakeld om dit te bevestigen.

De docente werd ontslagen omdat zij haar leidinggevenden en de verzekeringsarts verkeerd had ingelicht over de nevenwerkzaamheden. De vrouw stapte naar de rechtbank, maar die gaf de gemeente gelijk. De rechtbank beoordeelt het gedrag van de muziekdocente als zeer ernstig plichtsverzuim.

reacties (4)

 • Sjaak de

   

  Oei oei, zo werkt het niet in de Nederlanden, gewoon doorlopen Jacob. En wat dacht je van de vorige regenten van dit departement? Je neemt toch gewoon ontslag als je je verantwoording neemt?

  reageer
 • Jacob

   

  Wel, als deze mevrouw voor een dergelijk vergrijp met strafontslag wordt gestuurd, wat zal er dan voor ex-staatssecretaris Wilma Mansveld in het verschiet liggen?

  reageer
 • Klaas Visser

   

  Deze mevrouw zit helaas onder in de pikorde. Een hogere ambtenaar was er mee weggekomen.

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  Mevrouw kan nu zelf wel een reiki cursus gebruiken....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert