Eerste gebouw op Floriade is van de provincie

ALMERE
Het eerste gebouw dat op het Floriadeterrein in Almere wordt gebouwd, is een paviljoen van de provincie. Het is een zogenoemde innovatiewerkplaats, een plek waar studenten, het bedrijfsleven en kennisinstellingen samenwerken aan innovaties. CAH Vilentum wordt tot aan de Floriade de belangrijkste gebruiker van het pand.

Volgens de ontwerpers van SubZero wordt in het paviljoen op een bijzondere manier het verhaal van Flevoland zichtbaar. Een vijf meter dikke laag van de bodem wordt opgetild tot de NAP-lijn. De ruimte die daaronder ontstaat, wordt afgesloten met een spiegelgevel. Een boomgaard die op het dak komt, moet de vruchtbaarheid van de Flevolandse grond symboliseren.

De bouw van SubZero begint volgend jaar. Tot de Floriade in 2022 zullen steeds innovaties worden toegevoegd, waardoor het paviljoen ook dan nog vernieuwend is.


Ontwerp: DoepelStrijkers

reacties (11)

 • Hannes

   

  Het valt mij wel op nu WitchWorld er ook aankomt, dat het allemaal voor de Floriade geforceerd los komt. En daarom hoop ik dat er een samenwerking komt, om de hele infrastructuur waar alles om gaat, ook om de verbreding van de A6 in goede banen wordt geleid. Want als de Floriade alleen maar als springplank wordt gebruikt om er 600 duurzame woningen te bouwen, dan zeg ik waar zijn we mee bezig. Het gebied rond het Kasteel is groot genoeg er een Thema park en gelijk daar voor een half jaar de Floriade in pracht en praal te gaan realiseren. Dan kan alsnog het Eiland voor de stad een prachtige stadspark met velen mogelijkheden tot stand komen. "Maar geen woonwijk" Nu kan het nog, er is tijd genoeg.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Op die 'sfeerimpressies' is het altijd zonnig weer, is u dat ook wel eens opgevallen?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Bij ieder bericht over de Floriade komen de usual suspects tevoorschijn, en draaien hun afgetrapte refreintje weer af.

  reageer
 • Kritisch

   

  De provincie heeft het programma Floriade werkt, en werkt samen met de vrienden van de Floriade. dit allemaal om het regionale bedrijfsleven te laten profiteren van de Floriade ontwikkeling. Ok prima, maar waarom is het dan dat de provincie niet de normale aanbestedingsroute heeft gevolgd en dat er een bureau dat gelieerd is met het bureau MVRDV gekozen is voor de ontwikkeling en niet een Flevolands bureau? Floriade werkt, de vraag is alleen voor wie ?

  reageer
 • Joke

   

  Zou het zo'n prestatie vinden als de planologen in staat zouden zijn een deel van de bestaande voorzieningen te integreren in de Floriade. De Floriade zelf duurt maar een half jaar. Waarom niet die prachtige camping tijdelijk gebruiken als expositieruimte met paviljoens, een sanitaire ruimte en horecaruimtes? De voorzieningen zijn er en na dat halve jaar kan de camping weer gewoon functioneren en alle mensen huisvesten die het prachtige park willen bekijken. Dat zou ik een geweldige prestatie vinden en ongetwijfeld ook nog eens veel geld besparen. Gemeente, wees creatief, denk flexibel en maak ook gebruik van de voorzieningen die er al zijn! Dat zou Almere sieren...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • john johan otten

   

  wat dacht je van een bloemisterij voor mensen met een verstandelijke handicap en ook die dat niet hebben als leerproces met het kweken en telen van planten en bloemen van divcerse hybriden en soorten om di9t ook aan te man te brengen tijdens te floriade opening in 2022?ik zal zeker eens langs komen van uit hoogeveen waar ik naar toer verhuist bent omdat de huur in almere te hoog was 538,70 in de maand en in hoogeveen 298,84 in de maand,kan ik toch nog geld op mijn ove chip opladen via de ns automaat om zo in almere terecht te komen.wie heeft er ideetjes van planten en bloemenpracht hier voor?reactie's zijn nu al welkom.john johan otten

  reageer
 • Hannes

   

  Ja zeker wel, kijk maar naar de Skyline van die kille torenflats aan het Weerwater, met daar achter een niets zeggende waai - gat. "Ieder zijn mening" Rijkswaterstaat zal denk ik het gebouw ook gaan gebruiken als duurzame - bouwkeet. "Met ieder zijn plekje"

  reageer
 • almere

   

  het eerste geld over de balk projectje start voor de flopiade

  reageer
 • Frank

   

  Het levert ook mooie gebouwen op. Natuurlijk kost het geld maar wie wil in een grijze saaie omgeving wonen?

  reageer
 • Hannes

   

  Kan ook in de Stadsschouwburg. "Ruimte zat" Nogmaals de Floriade hoort niet thuis op de geplande locatie.

  reageer
 • Ab

   

  Daar gaan onze belastingcenten. De bodemlozeput wordt gevuld.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert