"Kasteel Almere in verrassend goede conditie"

ALMERE
Het kasteel Almere is nog in verrassend goede staat. Dat zegt de initiatiefnemer van WitchWorld, Ton Theunis, die dinsdag de ruïne kocht.

In 2002 kwam de bouw van het kasteel stil te liggen en daarna is er niets meer mee gebeurd, maar het beton en de constructie zijn nog in goede conditie. Theunis wil het afbouwen in middeleeuwse stijl. In 2020 moet er een park staan waar trollen, heksen en magie de hoofdrol in spelen.

Dit weekend kunnen bezoekers een kijkje komen nemen in het kasteel. De toegang is wel beperkt. Tot de binnenplaats en niet verder. De toren is te gevaarlijk. Nieuwsgierigen zijn welkom tussen 10:00 uur en 16:00 uur.

reacties (5)

 • Sonja

   

  Heerlijk een duivels park in onze provincie!!

  reageer
 • Kees

   

  Zo goed als nieuw Altijd buitengestaan

  reageer
 • Knielus

   

  Luisteren naar wat ze zeggen.. Alleen de binnenplaats is toegankelijk. De rest kun je inderdaad bekijken. Vanaf de binnenplaats haha

  reageer
 • Hendrik

   

  Wel blij dat er wat mee gaat gebeuren het is werkelijk zonde

  reageer
 • Zo is het

   

  Wat er mee gaat gebeuren is pas zonde, zo'n duivels park in onze mooie provincie.

 • Kees

   

  Grappig. Jarenlang werd geroepen dat het kasteel in slechte staat was en te gevaarlijk om te bezoeken. Nu is er een koper en,... gelijk is het kasteel in goede staat en kunnen we het bezichtigen. Wie houdt wie nu voor de gek?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Er is volgens mij een levensgroot verschil tussen "te gevaarlijk om te bezoeken" vanwege ontbrekende trappen, gammele ladders etc. en "in prima staat om af te bouwen". En voor dat laatste is vooral belangrijk dat de hoofdstructuur niet is aangetast door 13 jaar blootstelling aan de elementen. Maar goed, ook al gaat het park op een dag open en is alles oké, dan nog zullen de zwartkijkers wel blijven volhouden dat het niks is en niks zal worden.

 • ron

   

  viel mij ook meteen op overigens heb ik die eerdere berichten nooit echt heel serieus genomen. de waarheid zal wel in midden liggen

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert