Omwonenden Walibi willen strengere vergunning

BIDDINGHUIZEN
Omwonenden van attractiepark Walibi Holland in Biddinghuizen hebben er bij de Raad van State voor gepleit om de geluidnormen in de nieuwe vergunning flink aan te scherpen. Tijdens evenementen als Lowlands of Defqon.1 liggen mensen tot in Nunspeet en Elspeet toe wakker van de herrie, zeiden ze.

Volgens de regionale milieudienst verandert er in de nieuwe vergunning niet veel ten opzichte van de oude. Maar de raadsman van de omwonenden is bang dat de overlast alleen maar zal toenemen, omdat de grote evenementen 's avonds langer mogen doorgaan.

De Raad van State zelf zette ook vraagtekens bij de nieuwe vergunning. Zo is er onduidelijkheid over het aantal keren dat er vuurwerk mag worden afgeschoten.
De Raad beslist binnen twaalf weken over het lot van Walibi’s nieuwe vergunning.

reacties (9)

 • c-j

   

  hoi, dit verhaal geld dus niet voor alle buren, wonen gezellig op Spijkweg, zijn dus de buren van Walibi, sinds 1974(flevohof). in de begin jaren stonden er in het hoogseizoen bijna iedere dag files en dat valt nu allemaal wel mee. al sinds die tijd druk in de zomer en stil in de winter, maar hebben vrijwel nergens last vast. Dus allemaal maar niet zo druk maken om die paar weekenden per jaar. en volgens ons maken ze met de Opwekking net zo'n herrie als LL en Defqon1, maar dan hoor je de overkant niet! groet

  reageer
 • Marc van Rooij

   

  Er zijn in de afgelopen 20 jaar heel veel gespreken geweest m.b.t. de geluidsproblematiek. In mijn tijd bij Sixflags viel het evenementen terrein onder mijn verantwoordelijkheid en de evenementen manager heeft vele dagen, weken en maanden gewerkt aan het volledig naleven van alle weten en regels, weten en regels die in deze 20 jaar van een paar schamele a4tjes tot complete draaiboeken waar je kasten mee kunt vullen. Het kan bij een verkeerde wind richting zeker wel een een avond wat meer overlast opleveren, echter dit is van heel veel factoren afhankelijk en hier wordt binnen de huidige plannen zeker rekening mee gehouden. Wat mensen niet moeten vergeten is welke belangrijke functie Walibi en de evenementen vervullen. Heel veel jongeren hebben bij Sixflags en Walibi hun eerste werk ervaring opgedaan, een ervaring die een eerste stap was in hun werkzame leven, het park incl. het evenementen terrein zorgt ook voor een aanzienlijke hoeveelheid publiciteit. Het is niet zo dat er back to back grote evenementen zijn die tot laat in de nacht duren, dat kan ook niet omdat het terrein dat voor een groot deel uit gras bestaat dit niet aan kan. Mijn advies is denk even goed na over alle aspecten, tenslotte gaat het in worst case scenario over maximaal een paar dagen per jaar.

  reageer
 • kees d.

   

  Omwonenden? In Nunspeet en Elspeet? Dat zijn meer verre buren. Ik woon hemelsbreed 3 km van het festival terrein en ik lig er echt niet wakker van.

  reageer
 • Chris

   

  Biddinghuizen klaagt niet, daar wonen normale mensen die anderen ook plezier gunnen. Het is vooral de Bible belt aan de overkant.

  reageer
 • Flevo Flevo

   

  Wat een geklaag altijd hier om zeg! Biddinghuizen ligt heel wat kilometers van Walibi vandaan, misschien hoor je op de achtergrond wat geluiden en een bas, maar dat is echt op een paar dagen per jaar maar, net als vuurwerk, die paar keer per jaar, maak je er niet zo druk om, je zal maar naast Disneyland Paris wonen, dan heb je 365 dagen per jaar een vuurwerkshow elke avond weer. Ik woon zelf naast een evenementen locatie waar ook de kermis en evenementen elke keer weer staan, en dat maakt ook herrie, maar ik vind dat alleen maar gezellig, keer wat anders dan anders, gewoon de ramen dicht en niet klagen verder!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bart

   

  Ja dit is echt gepiep hoor! ik woon er ook en nachten lang wakker lig je er niet van. Ca 2300 uur neemt het echt hard af. Laat dit nou zo zijn anders vertrekken deze events naar plaatsen waar ze niet zo zeuren.

  reageer
 • Hendriksen

   

  Terecht het is al verbeterd ten op zichte van jaren terug. Lowlands maar defqon en andere evenementen met constante lage bassen is wel vervelend. Wordt kilometers gedragen.ben benieuwd naar de uitspraak

  reageer
 • cin

   

  Wakker liggen?? Pff ja je hoort het best wel als de wind die richting opwaait Maar heb nog nooit de hele nacht van een festival wakker gelegen

  reageer
 • Tja..

   

  Oh.. Wat een gepiep weer.. Die enkele keer dat daar iets te doen is..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert