Collectieve zorgverzekering voor minima

DRONTEN
Minima in Dronten kunnen vanaf volgend jaar gebruikmaken van een collectieve zorgverzekering. Dat is een van de onderdelen van het Armoedebeleidsplan van de gemeente.

Eind november wordt bekendgemaakt hoe hoog de premie is. Volgens de gemeente is het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot betaalbare zorg.

De Collectieve Zorgverzekering Minima bestaat uit een basispakket en één of meer aanvullende pakketten met een uitgebreide dekking van zorgkosten.

reacties (8)

 • .\/\/.

   

  Waar staat dat het hier om een uitgave gaat? En hoeveel dan? Volgens mij heeft de gemeente gewoon iets collectiefs geregeld, en dat siert ze. Of het ècht voordeliger is...geen idee.

  reageer
 • Norwin

   

  Dronten moet is stoppen met die linkse uitgaven. Meer asielzoekers nu dit weer. Waar halen ze het geld vandaan. Geloof dat er in Dronten bezuinigd moet worden. Onze Aat is weer goed bezig. Linkse rakker.

  reageer
 • drontense

   

  Daar ben ik het helemaal mee eens. Daarnaast ben ik chronische ziek en ga drie dagen per week naar de fysiotherapeut. Dit is bij zilveren kruis na de eigen bijdrage onbeperkt. Bij Friesland verzekering mag je maar een paar keer per jaar. En wat gaat deze zorgverzekeraar doen voor mensen die geen wtcg afgeschaft korting meer krijgen. Er zou in dronten iets geregeld zijn met de Frieslander. Deze korting zou voor alle chronische ziekte moeten gelden en niet alleen bij deze verzekeraar

  reageer
 • Barbara

   

  Dit plan is waarschijnlijk alleen aantrekkelijk voor bijstandsgerechtigden als dat collectief verzekeren niet al veel langer bestond voor die groep? De mensen met banen die desondanks op schulden leven zullen daar geen gebruik van kunnen maken? Onmogelijk ook lijkt me om je dan bij te verzekeren zodat je tot een uitgebreide dekking komt. Hoe uitgebreid gaat dat plaatje er dan uitzien?

  reageer
 • Mooi,kunnen de asielzoekers daar ook in stappen,dragen ze toch nog wat bij in de zorgkosten van Nederland

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Me

   

  En dan kijken ze zeker alleen wat je op papier aan inkomsten hebt en niet naar de huidige leefsituatie. ben benieuwd gezien er veel mensen met financiële problemen zijn

  reageer
 • Me

   

  En dan kijken ze zeker alleen wat je op papier aan inkomsten hebt en niet naar de huidige leefsituatie. ben benieuwd gezien er veel mensen met financiële problemen zijn

  reageer
 • Henk K

   

  Ik heb het een keer nagekeken wat het koste per maand in Almere, Het bleek doodleuk duurder per maand te zijn dan me gewone zorg verzekering.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert