Staten opnieuw niet in debat met PVV over asielzoekers

FLEVOLAND
Geen enkele partij in Provinciale Staten is woensdagavond met de PVV in debat gegaan over asielzoekers. PVV-fractievoorzitter Chris Jansen had voor een tweede keer om een extra debat gevraagd over de opvang van vluchtelingen.

Een paar weken geleden hadden de overige statenfracties al aangegeven dat dit onderwerp niet in Provinciale Staten thuishoort. Die mening zetten ze nu kracht bij door helemaal niet meer op Jansen te reageren. De motie van de PVV om nul extra asielzoekers op te vangen in Flevoland kreeg dan ook geen bijval.

Commissaris van de Koning Leen Verbeek coördineert de opvang van vluchtelingen in de Flevolandse gemeenten. Hij benadrukte trots te zijn hoe de gemeenten met de vluchtelingenproblematiek omgaan.


reacties (10)

 • Flevoburger

   

  als eerste de opmerking dat ik niet echt een PVV aanhanger ben. Dan de stelling: De kracht en groei van de PVV is het gevolg van de minachting van de burgers door de andere partijen. Ook bij de achterban van de VVD en andere partijen wordt door veel mensen anders gedacht over het vraagstuk vluchtelingen dan dat het betreffende partijbestuur doet voorkomen. Op de huidige manier zal de aanhang van de PVV alleen maar groter worden. Ik wil absoluut niet de PVV vergelijken met die van een bepaalde politieke stroming in Duitsland eind jaren 30 maar ook die stroming vond haar kracht en enorme groei uit het gegeven dat de politiek de eigen bevolking en de signalen vanuit deze bevolking compleet negeerde.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Vroeger struikelde het pluche over elkaar om communistische partijen uit te jouwen en buiten te sluiten, heden al weer jaren heeft men de PVV op de korrel als afleiding manoeuvre voor eigen falen. Het is nu zover gekomen dat na jaren ondemocratisch handelen problemen blijven liggen en men onderhuids zijn gang gaat in de politiek met als gevolg recent het fyra debacle.

  reageer
 • theo

   

  Ik denk niet dat het handig is, maar begrijp het wel. Het is vrij kansloos om telkens te proberen om met een beetje fatsoen te debatteren met deze roeptoeters.

  reageer
 • Karel

   

  Democratie. Ha ha. Een schijnparlement duidelijk dus. Momenteel staat 25% van de NL kiezers achter de PVV. Die worden dus volledig genegeerd. Ach, misschien ook wel zo handig. Zal de PVV alleen maar doen stijgen in de peilingen.

  reageer
 • qwerty

   

  Inderdaad is het in de peilingen 25% die op de PVV zou stemmen als er verkiezingen zouden zijn. Daarmee stemt een overgrote meerderheid van 75% dus niet op deze partij. Voor wat betreft die 25% wordt er een structurele misvatting in stand gehouden. Er wordt wel degelijk naar deze groep geluisterd, alleen degenen die luisteren zijn het niet met deze groep eens. De misvatting hier is dat er twee dingen gelijk gesteld worden aan elkaar, namelijk dat "er wordt naar me geluisterd" hetzelfde is als "men is het met me eens". Of andersom: Men is het niet met me eens en DUS wordt er niet naar me geluisterd. Dus voor de volledigheid Karel: Ik luister wel degelijk naar je (daarom ook deze reactie), ik ben het echter niet met je eens.

 • Kees

   

  Jeetje, er gaat wel heel veel fout in deze post. Ten eerste is de PS niet het parlement. Ten tweede is 25% natuurlijk gewoon een minderheid en baseren wij onze democratie ook niet op peilingen maar op verkiezingen. Ja, ook bij de verkiezingen voor de PS haalde ze aardig wat stemmen, maar nog steeds een minderheid. In een democratie krijgt een minderheid regelmatig niet zijn zin.

 • Henk

   

  Dus je zou ook kunnen stellen dat 75% geen aanhanger is van het PVV gedachtengoed. Democratisch genoeg voor je?

 • Karel

   

  Waarom zou je in Provinciale Staten discussieren over een onderwerp waar de provincie helemaaln niet over gaat? Dat is verspilde tijd, geld en moeite. Dat moet de PVV toch aanspreken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • tja

   

  Tijd voor verkiezingen

  reageer
 • Polderaar

   

  Ja, tijd voor verkiezingen. Alleen lost dat niets op. De provincie gaat gewoon weg niet over asielzoekers, dat ligt bij de Rijksoverheid. En eerlijk gezegd zie ik de PVV geen 76 zetels in de tweede en 36 zetels in de eerste kamer halen. Want niemand wil met de PVV regeren. Weet iemand trouwens iets over het beleid van de PVV als het gaat om natuurbeheer, infrastructuur, economie, gezondheidszorg, sociale zaken en werkgelegenheid, defensie? Volgens mij is de PVV een 1 issue partij, met een leider die steeds dezelfde roeptoeter. En wat als de buitenlandse investeerders massaal hun investeringen uit Nederland zouden terug trekken? Wie zijn dan de gelukszoekers?

 • Kees

   

  Hoorde ik gisteren de koning zeggen: in Nederland praten we met elkaar!! Ik ben het zeker niet vaak eens met de PVV Maar de overige statenleden moeten nu wel bedenken dat ze met vuur spelen Laat de PVV zijn woord doen Als men geen podium krijgt heb je goede kans pp steenbergse toestanden

  reageer
 • hans49

   

  Verbeek bedoelt waarschijnlijk te zeggen, dat hij trots is hoe hij dit bij de inwoners door de strot heeft geduwd....

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Wat een flauwe benadering. Men zegt dat de PVV niks zinnigs weet te zeggen. De andere parijen blijkbaar ook niet en durven dasr niet eens openlijk voor op te komen. Is dat volksvertegenwoordigen of weglopen voor je verantwoording en voor de kiezer ?

  reageer
 • Nico

   

  Waar kan er dan wel over dit onderwerp gediscussieerd worden? Wanneer je iedereen monddood probeert te slaan zaai je enkel nog meer frustratie en wellicht geweld.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Er is niemand 'monddood geslagen'! De PVV heeft haar boodschap uit kunnen dragen, en discussie is niet verplicht volgens mij. Dat de PVV het niet waardeert dat men niet reageert op hun geraaskal is dan jammer.

 • Kees

   

  Tweede Kamer(landelijk beleid), Brussel (Europese samenwerking) en gemeenteraad (lokaal beleid). De provincie gaat er gewoon niet over.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert