Kust als toeristische trekpleister

LELYSTAD
Dankzij het versterken van de Houtribdijk krijgt de Lelystadse kust een aantal nieuwe recreatieve voorzieningen. Dat blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van de provincie Flevoland en de gemeente Lelystad.

Het toerisme aan de kust kan gestimuleerd worden door de aanleg van een zandstrand voor kite- en windsurfers, een verbetering van de faciliteiten voor riviercruises en de aanleg van een fiets- en wandelboulevard bij de Oostvaardersdijk. Ook moet er langs de kust een acht kilometer lange educatieve waterwandelroute komen en moet het parcours voor mountainbikers worden uitgebreid.

Deze plannen kosten zo'n 2,5 miljoen euro, die gezamenlijk door provincie en gemeente betaald moeten worden. Ze worden binnenkort in Provinciale Staten en de gemeenteraad besproken.

reacties (4)

 • ikke

   

  Ja, laten we allemaal naar Lelystad gaan voor de prachtige stranden....

  reageer
 • Visser

   

  Wandelen, kitesurfen, dure boten, wordt er ook gedacht aan de hengelsporters ?

  reageer
 • nee

   

  Nee, het staat er toch niet?

 • Franz

   

  Gooi een paar zandbulten langs de dijk en de kitesurfers zijn tevreden, kosten hooguit 25k. Er gaan echt geen cruiseboten aanleggen aan een dijk, en wandelaars hebben ook veel betere opties. STOP DEZE ONZIN!!!!!!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Een dag niet getierd is een dag niet geleefd.

 • frits

   

  Leuke ideeën. Ze hebben echter niets met de Houtribdijk te maken, maar met de Oostvaardersdijk. Overigens wordt hier nu weer over de Houtribdijk gesproken, en terecht. Gemeente: stop nu eens definitief met die achterhaalde naam Markerwaarddijk...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert