Wandelaars willen Dukdalfbrug open houden

ALMERE
Stichting Almeerdaagse doet een klemmend verzoek aan de Almeerse gemeenteraad om de Dukdalfbrug open te houden. In een brief geven de wandelliefhebbers aan dat de brug belangrijk is voor de looproute naar de Oostvaardersplassen.

De Dukdalfbrug ligt over een watertje op bedrijventerrein De Vaart. De brug verkeert in zeer slechte staat en is door de gemeente met hekken afgezet. Dat is jammer zegt voorzitter Hans Prins van de stichting Almeerdaagse, die elk jaar het gelijknamige wandelevenement organiseert.

Onderhoud aan de Dukdalfbrug zou volgens de gemeente ruim 300.000 euro kosten, maar de voorzitter denkt dat de brug voor enkele duizenden euro's gerepareerd kan worden.

reacties (2)

 • ron

   

  als een wandelorganisatie al gaat bepalen dat behoud van een brug die de rest van het jaar zo weinig wordt gebruikt toch noodzakelijk zou zijn dan denk ik dat we verkeerde beslissingen gaan nemen. laat de wandelroute maar 200 m om gaan. mooi is het daar niet bij die brug en zo onveilig zonder brug is het niet of hoeft het niet te worden .... beetje realisme graag. NB over de kosten heeft een half jaar geleden ook al zo'n lekker onderbouwde reageerdersdiscussie plaatsgevonden. daar ga ik niet nog een keer mijn tijd aan besteden. als de kosten echt maar eenmalig ca. 2000 euro waren was de brug nooit afgesloten geweest. (als hij binnen 5 jaar alsnog wordt verwijderd is die paar duizend euro weggegooid geld).

  reageer
 • Richard

   

  300.000 voor een bruggetje is natuurlijk wel belachelijk veel voor een bruggetje van die formaat. Voor materiaal, urenwerk, en tijdsbestek kun je met 40.000 klaar zijn. En dan heb je een degelijke brug. Enkele duizenden gaat dan net weer wat te ver, daar heb je slechts 't hout voor.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert