Aantal schuldhulpvragen gestegen in Almere

ALMERE
Het aantal Almeerders dat vorig jaar bij de gemeente heeft aangeklopt voor schuldhulpverlening is gestegen. Volgens de gemeente komt dat door de opening van een webloket, het makkelijker maken van de regels en een mediacampagne in bushokjes.

Het ging vorig jaar in totaal om ruim 1560 Almeerders, in 2013 waren dat er nog geen 1400. Dit jaar staat de teller tot nu toe op bijna 800 Almeerders.

Om te voorkomen dat Almeerders met schulden uit hun huis worden gezet, wil de gemeente beginnen met een nieuw project. Door zorg in natura aan te bieden, wordt de kans kleiner dat iemand zijn woning kwijtraakt. Ook worden huisartsen, wijkwerkers en vrijwilligers voorgelicht over hoe je iemand met schulden verder kan helpen.

reacties (4)

 • frits blok

   

  Timo p. kan mooi in natura betalen middels kletspraatjes e gebakken lucht.

  reageer
 • Ras

   

  Moet nederland maar is een keer de hoge prijzen aanpakken van de huur gas en licht zorgverzekering etc. Wel grappig dat de nederlandse regering altijd doet of hun neus bloed.

  reageer
 • Jacob

   

  Miscchien moeten in dit kader naast huisartsen, wijkwerkers en vrijwilligers ook de wijkaanjagers voorgelicht worden. Of zijn zij wellicht juist de oorzaak van het gestegen aantal schuldhulpvragen?

  reageer
 • David

   

  Betalen in natura? Wat moet ik me daar bij voorstellen haha

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert