Vijandige discriminatie neemt toe

FLEVOLAND
Vijandige discriminatie in Flevoland neemt toe. Dat blijkt uit een rapport van Bureau Gelijke Behandeling Flevoland dat donderdagmiddag is overhandigd aan Leen Verbeek, de Commissaris van de Koning.

Het aantal meldingen van vijandige bejegening is de afgelopen zes jaar bijna verdubbeld. Het gaat dan om iemand uitschelden, het bekladden van gebouwen met leuzen en demonstraties tegen bepaalde groepen.

Verder maakt het Bureau Gelijke Behandeling zich zorgen over de geringe capaciteit en aandacht van het Openbaar Ministerie voor aangiften van discriminatie.

reacties (16)

 • Klaas Visser

   

  Discriminatie neemt niet toe, maar de frustratie. En hoe moet je dat uiten als je door te klagen direkt gedemoniseerd wordt.

  reageer
 • Evros

   

  al jarenlang worden burgers in Nederland financieel uitgeknepen en laat onze regering ons in kou staan om vervolgens andere landen te laten geloven dat dit het land van melk en honing is. kijk naar de zorg voor onze ouderen, gehandicapten, chronische zieken en ga zo maar door. Zodra je onderscheid gaat maken en eigen bevolking van alles af gaat nemen om anderen te laten geloven dat het allemaal zo goed geregeld is hier in de vervallen staat Nederland, krijg je opstand. Niets geleerd van de tijd voordat de tweede wereldoorlog uitbrak ! Ook toen sloeg de armoede toe ! Nu pikken we dat hoop ik niet meer ! je betaald je rot aan premies om pensioen te kunnen genieten en er wordt grof gejat om dit tot een minimum uit te keren. En zo kunnen we nog een poosje doorgaan om de misstanden hier in Nederland te benoemen. Gemakkelijk toch om andermans geld uit te geven?

  reageer
 • Mimi

   

  Natuurlijk, het is allemaal de schuld van één man. Sprookjes beginnen meestal met 'er was eens.....'

  reageer
 • MKM

   

  Ongeacht of wat in alle eerdere reacties wel of niet waar is, het is toch triest dat er sprake is van vijandige discriminatie/bejegening? Uitschelden, bekladden van gebouwen met leuzen en demonstraties tegen bepaalde groepen, etc is toch in geen enkel geval goed te praten?

  reageer
 • Peter

   

  Heer Wilders. U wordt bedankt voor het niveau waar dit land naar is weggegleden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Vind je het gek? Alles wordt ons afgenomen denk alleen maar aan de zwarte piet discussie, de vluchtelingen tsunami en wij moeten ons aanpassen en meewerken van de regering, dan krijg je dit verharding van de bevolking. De maat is vol.

  reageer
 • Thomas

   

  Dat dat clubje alle scholen een brief stuurt waarin geëist wordt dat het Sinterklaasfeest wordt aangepast aan de grillen van Gario & consorten (een kleine racistische minderheid), doet vermoeden dat dit clubje heel erg schimmig is, en de cijfers in hun rapport waarschijnlijk overdreven en niet betrouwbaar zijn. Een korte blik op het rapport leerde dat de cijfers inderdaad onzin zijn. Zo werden bijvoorbeeld meldingen opgenomen over de arbeidsmarkt als iemand werd gevraagd of ze plannen hebben om kinderen te krijgen. Een relevante vraag, want een vrouw die moeder wordt kost je tienduizenden euro's extra, en een klein bedrijf kan die extra last simpelweg niet meetorsen. Functioneel onderscheid dus. Desondanks in de cijfers opgenomen als discriminatie. Afschrijven, niet meer over hebben, wachten tot een betrouwbare partij discriminatie wel fatsoenlijk in kaart brengt.

  reageer
 • Jacob

   

  Nog even voor de goede orde hetgeen onder discriminatie verstaan wordt: "Onder discriminatie verstaat men het anders behandelen van mensen of groepen (meestal minderheden) op basis van uiteenlopende kenmerken zoals afkomst, ras, geboorteland, geloof, politieke of religieuze overtuigingen, sociale gewoonten, sekse, seksuele geaardheid, taal, handicap, leeftijd, enzovoort." Het voorrang geven aan "statushouders" bij het toekennen van sociale huurwoningen is om die reden een vorm van discriminatie en lokt als vanzelfsprekend enige vorm van agressie uit bij de autochtone bevolking. Het rapport is daarom in goede handen bij Leen Verbeek die de inhoud ervan moet aanspreken, hij coördineert namelijk de opvang van vluchtelingen in de Flevolandse gemeenten . Hij benadrukte laatst trots te zijn hoe de gemeenten met de vluchtelingenproblematiek omgaan.

  reageer
 • frits

   

  er wordt hier maar een groep in dit land gediscrimineerd dat zijn de nederlanders zelf , want alles is en gaat richting gelukszoekers kijk maar naar de huisvesting krijgen ze voorrang op gratis zorg geen eigen risico betalen en geld toe . laat ze dat maar ens veranderen hier in het land

  reageer
 • H van der Zwaag

   

  Gelijke behandeling?Daar doen ze in Lelystad niet aan,want de alleenstaande mag 3dubbele verhoging van rioolbelasting gaan betalen. Als alleenstaande AOW er worden we uitgeknepen tot en met,we moeten zo lang mogelijk alleen blijven wonen ,maar op deze manier is dit niet meer op te hoesten,ook niet als je ook nog eens chronisch ziek bent.Kom je bij de WMO voor een aanvraag van een 3wielfiets kun je een scootmobiel krijgen.Lekker als je reuma hebt stil zitten in dat ding.Rust Roest maar dat kennen ze niet.

  reageer
 • Piet

   

  Zij spiegelen zich aan Wilders.

  reageer
 • MKM

   

  Kunt u dat nader toelichten?

  reageer
 • Tsja

   

  Tis niet anders he. Dat krijg je met zulke volksvertegenwoordigers die alles maar dan ook alles naast zich neer leggen. Als je een groot gedeelte van de bevolking niet serieus neemt sta je volgens mij toch net zo hard te discrimineren.

  reageer
 • De Almeerse

   

  Is ook niet zo gek natuurlijk..dat roept de regering op zich zelf af.

  reageer
 • Barbara

   

  Kortom bureau voor discriminatie is overbodig???

  reageer
 • Sjaak de

   

  Is een landelijk fenomeen de bevolking spiegelt zich aan het kabinet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert